GLYN KIRK Afp
NEOBIČNO PONAŠANJE

Zvijezda koju je Halilhodžić izbacio iz reprezentacije podigla prašinu: To je pokazatelj nesklada u Chelseaju

Hakim Ziyech nije proslavio pogodak za vodstvo kojeg je postigao na gostovanju kod Brightona
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. siječanj 2022. 08:45

Za mnoge je navijače Bluesa to bio pokazatelj nesklada u svlačionici aktualnog osvajača Lige prvaka.

Marokanski krilni napadač bio je jedan od igrača koji su se našli pod najvećim udarom kritika nakon Chelseajevog poraza u derbiju s Manchester Cityjem na Etihadu prošle subote.

Daily Mail prenosi reakcije navijača na Twitteru. Tako jedan od njih zaključuje da Ziyechova 'proslava' otkriva da nešto nije u redu, uz dodatak kako on nije dovoljno dobar kako bi si mogao dozvoliti 'arogantnu proslavu gola bez smiješka', dok drugi tvrdi kako 'nešto ne valja u toj svlačionici''.

Golove s utakmice Brighton - Chelsea pogledajte OVDJE.

Nije prošla nezamijećeno ni Ziyechova žustra rasprava s Romeluom Lukakuom na poluvremenu susreta s Brightonom koji je u nastavku stigao do izjednačenja pogotkom Webstera nakon ubačaja iz kuta.

S tih 1:1 Bluesi nikako ne mogu biti zadovoljni, jer su se dodatno udaljili od vodećeg Manchester Cityja za kojim sad zaostaju čak 12 bodova, i to uz jednu utakmicu više u odnosu na Građane.

Ziyechovu je reakciju komentirao bivši krilni napadač Chelseaja Joe Cole, koji je na BT Sportu izjavio kako ga je razočarao takav stav marokanskog igrača kojeg je Vahid Halilhodžić zbog ponašanja izbacio iz reprezentacije te afričke države.

- On je fantastičan talent, no još se nije u potpunosti prilagodio na Premier ligu koja je potpuno drugačija od nizozemskog prvenstva. Ali ne pristaje mu to što nije slavio pogodak. Jasno je da igrači nisu sretni kad ne igraju standardno, no u golu treba uživati, pogotovo kad je tako dobar kao što je bio njegov. On vjerojatno misli da je takvo ponašanje poruka treneru, ali poruka je bio gol. Očito postoje stvari s kojima on nije sretan, ali trebao bi nastaviti igrati ovako, dati svoj doprinos, i onda će igrati redovitije. No, treba voditi računa i o tome da u Chelseaju igrači rijetko na toj poziciji igraju svakog tjedna – istaknuo je Joe Cole.

Smatra da će Bluesima koristiti odlazak na Svjetsko prvenstvo klubova kako bi napravili mali odmak od Premier lige u kojoj stvari nisu krenule prema očekivanjima i željama navijača.

- Nedavno su postali europski prvaci, lagano su dobili finale protiv sjajnih igrača Manchester Cityja. U Chelseaju i dalje igraju odlični igrači, samo se trebaju vratiti na pravi put – poručio je Cole.

Chelseajev menadžer Thomas Tuchel nije se previše uzbuđivao zbog Ziyechovog ponašanja nakon pogotka, a rekao je da je njegova momčad 'mentalno i tjelesno umorna'.

- Ja sam sretan. Može zabiti još 20 golova bez da ih proslavi, nemam problema s tim – kazao je njemački stručnjak nakon niza od sedam prvenstvenih nastupa u kojem je njegova momčad ostvarila tek jednu pobjedu.

Linker
25. travanj 2024 01:28