Matthijs de Ligt i Casemiro

 PAUL ELLIS Afp
IGRAČ OD 45 MILIJUNA EURA

Zvijezda na udaru kritika: ‘Primijetio sam to kod mnogih stopera. Ne razumijem zašto to rade‘

Spursi su s lakoćom probijali obranu Crvenih vragova, a Jamie Carragher oštro je napao De Ligta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. listopad 2024. 19:01

Matthijs De Ligt trebao je biti veliko obrambeno pojačanje Manchester Uniteda. Stigao je nizozemski reprezentativac ljetos iz Bayerna za 45 milijuna eura, ali nije impresionirao komentatore Premier lige u derbiju protiv Tottenhama koji je u nedjelju na Old Traffordu slavio rezultatom 0:3.

Spursi su s lakoćom probijali obranu Crvenih vragova, a stručni komentator Sky Sportsa Jamie Carragher oštro je napao De Ligta. Najviše ga je kritizirao zbog njegove sklonosti da ostane na središnjoj poziciji, odnosno što se ne pomiče prema desno prilikom suparničkog napada.

- Primijetio sam to kod De Ligta i mnogih središnjih braniča. Ne razumijem zašto ne popune prostor. Dvije velike prilike i gol, a De Ligt, igrač kojeg su doveli za ogroman novac, cijelo je vrijeme potpuno izvan pozicije – komentirao je Carragher.

Prije nekoliko tjedana stručni komentator i bivši igrač Liverpoola Danny Murphy pohvalio je De Ligta nakon pobjede protiv Southamptona i sugerirao da bi njegovo partnerstvo s Martinezom moglo pružiti rješenje za obrambene probleme Uniteda. Međutim, zasad se to nije ostvarilo, a menadžer Erik ten Hag je na sve većim mukama...

Linker
02. listopad 2024 12:58