Senegalski napadač Sadio Mane od jučer je i službeno Bayernov igrač

 fc bayern
SVE JE GOTOVO

Zvijezda napustila Liverpool i osvanula u dresu Bayerna: ‘Ovo je jedan od najvećih klubova na svijetu!‘

‘Svaki klinac želi osvojiti Ligu prvaka. A ja sam sad u jako, jako kompetitivnoj momčadi‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. lipanj 2022. 12:28

Nagađanja posljednjih tjedana konačno su dobila službenu potvrdu: Sadio Mané novi je igrač Bayerna. Bavarci će za senegalskog napadača platiti 32 milijuna eura, a s bonusima taj iznos može narasti dodatnih devet milijuna eura.

Za mnoge je ovaj veliki transfer predstavljao iznenađenje, jer je Mane godinama bio jedan od glavnih igrača Redsa. U prošloj sezoni imao je 23 pogotka i pet asistencija u 51 nastupu, no nije se osjećao najsretnijim. Koliko god se to pokušavalo demantirati, između njega i Mohameda Salaha postojao je popriličan rivalitet, a nelagodno se vjerojatno počeo osjećati kad ga je menadžer Jürgen Klopp s lijevog krila gurao na poziciju središnjeg napadača, pretpostavljajući mu Luisa Diaza.

S godinama je na Otoku vjerojatno došlo i do određenog zasićenja, pa je Senegalac poželio novi izazov kojeg je pronašao u Bundesligi.

- Moj je život oduvijek bio izazov. Kad mi je moj agent prvi put spomenuo interes Bayerna, bio sam jako uzbuđen. Odmah sam se vidio tamo, to je jedan od najvećih klubova na svijetu, momčad koja se uvijek bori za svaki naslov. Stoga je za mene bila vrlo dobra ideja i ispravna odluka da dođem ovdje – izjavio je Sadio Mane za Bild.

Naravno, nije Bayern bio jedini koji ga je želio dovesti.

- Bilo je i upita iz drugih klubova, to je dio posla. Ali nakon što mi je Bayern predstavio svoj plan, odmah sam imao dobar osjećaj, pronašao sam se u tom planu.

S Liverpoolom je osvojio Ligu prvaka, a dvaput je u finalima protiv Real Madrida ostao kratak. Sad će na isti trofej jurišati u dresu njemačkog prvaka.

- Svaki klinac želi osvojiti Ligu prvaka, svaki nogometaš na svijetu. A ja sam sad u jako, jako kompetitivnoj momčadi.

U svojoj domovini Senegalu Mane pomaže kroz razne humanitarne akcije, a s reprezentacijom je osvojio Afrički kup nacija. Nije prekrižio ni lov na Zlatnu loptu, iako o takvim stvarima nerado priča.

- Ovdje sam zbog Bayerna, i učinit ću sve kako bih osvajao naslove sa svojim suigračima – poručio je na kraju Mane.



Liverpool prodao Monacu Japanca Minamina

Japanski krilni napadač Takumi Minamino (27) karijeru će nastaviti u Monacu nakon što ga je Liverpool prodao za 18 milijuna eura, objavili su britanski mediji .

Japanski nogometaš je došao u Redse 2020. iz Red Bull Salzburga u transferu vrijednom 8,5 milijuna eura. U Liverpoolu je u 55 nastupa zabio 14 golova, a protekle sezone bio je najbolji strijelac kluba u domaćim kup natjecanjima. Njegovih sedam golova bilo je ključno u osvajanju FA kupa i Liga kupa.

No, u Premier ligi imao je skromnu minutažu, upisao je 11 nastupa, ali samo jedan u početnoj postavi.

Linker
25. travanj 2024 01:35