Andrew Yates/imago Sportfotodienst/profimedia
SUKOB S TRENEROM

Zvijezda od 85 milijuna eura ima dvije opcije: Ili otići u Arabiju ili sjediti na klupi do kraja sezone

Trebao je biti glavni igrač momčadi, a sada je osuđen na mrvice
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2023. 13:00

Jadon Sancho je trebao biti veliko pojačanje Manchester Uniteda. Nakon odličnih predstava u Borussiji Dortmund, ‘Crveni vragovi‘ su 23-godišnjeg krilnog napadača prije dvije godine kupili za 85 milijuna eura te je on trebao predvoditi napad slavne momčadi s Old Trafforda. No umjesto toga Sancho je osuđen na mrvice - u prve tri utakmice ove sezone ulazio je s klupe te ukupno skupio 76 minuta dok u derbiju protiv Arsenala nije ni bio u konkurenciji za nastup.

Trener Manchester Uniteda Erik ten Hag njegovo je izostavljao obrazložio nedovoljnim zalaganjem na treningu što je automatski označilo zvono na uzbunu. Sancho je na te izjave burno reagirao te se prozvao žrtvenim jarcem lošeg ulaska u sezonu.

- Nemojte vjerovati svemu što pročitate. Neću dozvoliti da ljudi govore stvari koje su potpuno netočne, ovog tjedna sam trenirao odlično. Vjerujem da postoje neki drugi razlozi za cijelu priču, a sada neću o njima. Već dugo vremena sam žrtveni jarac i to nije fer - izjavio je Sancho, a mnogi analitičari smatraju kako su ove njegove rečenice označile i kraj svakog odnosa s nizozemskim trenerom. Jedan od takvih je i Unitedova legenda Rio Ferdinand koji smatra kako Sancho sada ima samo dvije opcije.

- On ovo ne bi izjavio da ne misli da je dobro trenirao, ali očigledno trener ima drukčije standarde od njega. Sada se cijela ova situacija može razriješiti samo na dva načina - još uvijek je otvoren prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji pa može otići tamo ili se zadovoljiti s klupom i ne igrati do kraja sezone - smatra Ferdinand.

Linker
19. svibanj 2024 10:23