AFP
‘MORAJU GA ZADRŽATI‘

Zvijezda traži bogatstvo! Na Anfieldu se plaše da bi taj mega-ugovor mogao unijeti razdor u svlačionicu

Vodstvo kluba nastoji produžiti suradnju s igračem, koji želi najveći ugovor u Premier ligi
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 16. listopad 2021. 13:41

Novu sezonu Mohamed Salah je otvorio na impresivan način uz 10 pogodaka na kontu, uključujući i današnji protiv Watforda, (7 u Premier ligi, 3 u Ligi prvaka), no i dalje nije potpisao novi ugovor s Liverpoolom koji mu istječe u ljeto 2023. godine. Mjesecima traju razne špekulacije kada je navedena tema u pitanju, a sve je započeo Egipćanin još u prošloj sezoni kada je istaknuo kako ne želi isključiti odlazak u madridski Real ili Barcelonu.

Stroj za golove

Od kada je prije četiri godine stigao na Anfield Road Salah je jednostavno postao stroj za postizanje pogodaka, u niti jednom drugom klubu Salah nije igrao toliko dobro kao u Liverpoolu, gdje se, bez ikakve sumnje, isprofilirao u jednog od najboljih svjetskih napadača. Liverpool je krenuo u pregovore oko novog Salahova ugovora, no iako za sada nije dogovoren produžetak suradnje čelnici kultnog engleskog kluba oko Egipćanina ne rade nikakvu paniku, a dojam je da obje strane vješto kalkuliraju, iako svi oko Liverpoola očekuju da se iz svega neće izroditi problem i da će egipatski napadač i dalje nastaviti postizati pogotke u crvenom dresu.

Liverpoolu novac do sada nije bio problem, jer ako su nove ugovore već potpisali Virgil van Dijk, Alisson Becker, Fabinho, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson i Jordan Henderson, onda je potpuno normalno da to učini i realno najvredniji eksponat Kloppove momčadi. Nije sporno da će Liverpool ponuditi Salahu puno veći ugovor nego do sada (trenutačno zarađuje 200.000 funti tjedno), no koliko god da je Salah često čudesan na travnjaku ipak je pitanje namjeravaju li ga čelnici Redsa učiniti najkupljim igračem i ponuditi mu najveći ugovor u povijesti Liverpoola kako je to nedavno sugerirao bivši kapetan Redsa Jamie Carragher.

S druge strane, Salah ima potpuno pravo na svoju viziju i računicu.

Više i od Ronalda

Uz 29 godina u životnom kalendaru egipatski stroj za golove jako je dobro svjestan da je nakon svega što je do sada prezentirao u dresu Liverpoola stiglo vrijeme za apsolutno najbolji ugovor u karijeri, no drugo je pitanje koja je to cifra koja bi ga, u odnosu na ostale Liverpoolove ključne igrače, zadovoljila, a čelnici Redsa svakako ne žele narušiti financijski balans, ali i još više ozračje u svlačionici. Mediji bliski Liverpoolu na veliko špekuliraju kako je Salahov agent zatražio ugovor od 500 tisuća funti tjedno, a pregovori i dalje traju. Najveći ugovor u engleskoj Premier ligi je trenutačno je onaj Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu, koji iznosi 480 tisuća funti tjedno.

- Liverpool jednostavno mora zadržati Mohameda Salaha, ali potpuno razumijem i stajalište kluba. Salah sigurno želi duplo veći ugovor nego dosad, ali koliko god da je golova postigao i uz sav respekt prema njegovim izvanserijskim kvalitetama, Liverpool nikako ne smije dozvoliti da zbog jednog ugovora, pa makar u pitanju bio i Salah, dođe prije ili kasnije u stanje u kakvom se sada nalazi Barcelona. Ipak, najvažniji je da Salah želi ostati i da se sjajno osjeća u dresu Liverpoola, tako da sam uvjeren u sretan završetak ove priče za obje strane - istaknula je još jedna legenda Liverpoola John Barnes.

Linker
25. travanj 2024 11:39