SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
TRENUTAK ODLUKE

Zvučno pojačanje Rijeke ide ravno u Premiership? ‘Već sam dobio poziv, sada ne znam što će se dogoditi‘

Napadaču Rijeke nakon subote i dvoboja s Goricom istječe posudba na Rujevici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. svibanj 2021. 16:09

Cijela je sezona, eto, stala u jednu utakmicu. Nogometašima Rijeke ostvarila se želja izrečena prije nekoliko kola i o plasmanu u Europu odlučivat će u izravnom okršaju s Goricom na svojoj Rujevici (subota, 17 sati). Napadač Rijeke, Josip Drmić (28), kaže:

- Nije samo nama tako, osim Dinama, Osijeka i Slavena Belupa čak sedam klubova bori se za nešto. Dokaz je to zanimljivosti lige, drago mi je da i Hrvatska ima takvo neizvjesno prvenstvo, poput liga Petice, u kojima se uvijek mnogo toga raspleće u posljednjem kolu. Došao sam zimus u Rijeku i liga je kvalitetnija nego što sam očekivao, jednostavno nema slabih suparnika i to je svakako veliki plus za Prvu HNL - smatra Drmić.

Subotnjom biste pobjedom preskočili Goricu i osigurali nastup u Europi, međutim, remi, uz pobjedu Hajduka protiv Lokomotive, ostavlja vas na petoj poziciji...

- Svjesni smo imperativa pobjede i vjerujem da smo spremni za veliku utakmicu. Želimo pobjedu, želimo izboriti nastup u Europi i nadam se da nas taj imperativ neće sputati, te da će sva tri boda ostati na Rujevici.

Oscilacije su proljetna konstanta igre Rijeke. Zašto se to događa, u Varaždinu ste također iščupali 3:2 pobjedu, probudivši se i preokrenuvši rezultat u drugom poluvremenu?

- Eh... To je nogomet, to se događa. U nogometu se neke stvari ne mogu predvidjeti. Napraviš neku pogrešku, primiš pogodak i u lošoj si situaciji. Eto, u Varaždinu je Capan želio najbolje, ali je neobjašnjivo pogriješio i Varaždin je poveo. Ali, nitko mu ne može ništa zamjeriti, takve se pogreške događaju, zgodici se, uostalom, postižu nakon pogrešaka. Srećom, ovoga smo proljeća pokazali da smo mentalno jaki i da nas suparničko vodstvo u pravilu ne uzdrma na način da potonemo. Kao da nam se uvijek treba nešto dogoditi pa da se probudimo i počnemo igrati onako kako znamo. I to definitivno moramo promijeniti, ali ne može se preko noći, do sigurnosti u igri dolazi se vremenom. Nadam se samo da ćemo protiv Gorice od prve minute biti dobri i da se nećemo morati vraćati iz rezultatskog minusa.

Jeste li zadovoljni svojim igrama u Rijeci - na ukupno 17 utakmica postigli ste sedam pogodaka?

- Nisam potpuno zadovoljan, znam da uvijek mogu biti bolji. Sedam pogodaka nije malo, ali svjestan sam da trebam i bolje igrati i više zabijati. Imao sam stanku prije dolaska na Rujevicu, nisam prošao ni pripreme i trebalo mi je vremena za privikavanje na nove uvjete. Kad se sve zbroji, statistika mi nije loša, ali moram biti još bolji.

Nakon subotnjeg dvoboja istječe vam polugodišnja posudba iz Norwicha, s kojim vas veže još jednogodišnji ugovor. Kakvi su vam planovi, engleski je klub ušao u Premier League, vraćate li se u Norwich ili...?

- Stvarno ne znam što će se dogoditi! Već sam dobio poziv iz Norwicha za dolazak na prvi dan priprema, međutim, to ne znači da ću ostati u tom klubu. Sve je, dakle, otvoreno i rasplest će se u sljedećih mjesec dana. Uglavnom, u Rijeci mi je stvarno lijepo i ne bih imao ništa protiv ostanka ovdje.

Za švicarsku ste reprezentaciju odigrali 35 utakmica i postigli ste deset pogodaka, posljednji ste put nastupili u prosincu 2019. godine. Nadate li se pozivu izbornika Vladimira Petkovića za dolazeći Euro?

- Uvijek se nadam... Ali, nemam nikakvih naznaka da ću biti pozvan, nitko mi se još nije javio, iako sam dobio obavijest o okupljanju i planu priprema za Euro. Sve će se znati ovih dana - kaže Drmić.

GOLOVI U LIGI

16. kolo Slaven Belupo - Rijeka 1:3

27. kolo Gorica - Rijeka 3:4

28. kolo Šibenik - Rijeka 0:1

32. kolo Hajduk - Rijeka 3:2

34. kolo Slaven Belupo - Rijeka 0:2

35. kolo Varaždin - Rijeka 2:3

GOL U KUPU

1/2 finale Istra 1961 - Rijeka 3:2

17 utakmica odigrao je Drmić za Rijeku i zabio sedam pogodaka

1,0 milijun eura vrijednost je Josipa Drmića premas portalu TM

DRMIĆEVI KLUBOVI

Zürich (Švicarska)

Nürnberg (Njemačka)

Bayer 04 (Njemačka)

Borussia M. (Njemačka)

Hamburger SV (Njemačka)

Norwich City (Engleska)

Rijeka (Hrvatska)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:46