Mario Vasilj (desno) jedan je od dvojice igrača zbog kojih se podigla velika prašina u i oko Dinama
 Ronald Goršić/CROPIX
OŠTRA PORUKA IZ SLOVENIJE

PRIČA O NOVOM MAMIĆU I DVA 'PERVERZNA POJAČANJA' PODIGLA BURU U DINAMU, MODRI NAJAVILI I TUŽBE: Ovo mora prestati! Nađite si novi smisao života!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. lipanj 2019. 17:32

Dok je u momčadi idila, a Nenad Bjelica sprema igrače za pohod na Ligu prvaka, nema mira na relaciji udruga 'Dinamo, to smo mi' i Uprava Dinama. Nakon povratka Zorana Mamića u klub ta Udruga sve češće izražava svoje nezadovoljstvo, a jučer je u priopćenju otkrila dva transfera koja su, kaže, probudila sumnju.

- Novi sportski direktor dodao je gas i Dinamo je u tišini potpisao dva “perverzna pojačanja”. Naime, u srijedu je Dinamo potpisao profesionalni ugovor sa Stjepanom Mamićem, osamnaestogodišnjim nećakom Zorana i Zdravka Mamića. Dinamo je zaključio i novi dvogodišnji stipendijski ugovor s Mariom Vasiljem, koji je u Dinamo lani došao iz četvrte poljske lige, te odmah proslijeđen na posudbu u Sesvete. Mario Vasilj je sin vlasnik Vile Regina u Međugorju, hotela u kojem se skriva čovjek koji je kukavički pobjegao da izbjegne zatvor zbog presude za krađu Dinama. Ovim potezima vodeći ljudi kluba nastavljaju ismijavati ne samo članove Dinama koji su vlasnici Udruge građana GNK Dinamo, a nemaju nikakvih prava, već i institucije pravne države. Udruga članova Dinama “Dinamo to smo mi” izražava bojazan kako se upravo ovakvim ugovorima financira boravak Zdravka Mamića u bjegunstvu' - piše između ostalog u priopćenju, a ubrzo je slijedio odgovor iz Slovenije, reagirao je član Dinamove Uprave Krešimir Antolić:

- Davno smo odlučili da se nećemo baviti priopćenjima fantomske udruge nekoliko građana, ali kako oni ne prestaju lagati i manipulirati, ipak ćemo reagirati. Dakle, Stjepan Mamić je u sustavu stipendijskih ugovora, u donjoj granici stipendija. Radi se o talentiranom igraču koji je bio najbolji strijelac juniorske lige, zabio je gol hrvatskoj reprezentaciji. On je sad obnovio svoj stipendijski ugovor i ostao u sustavu Dinamu. Ugovori se obnavljaju na prijedlog sportskog sektora i ovaj prijedlog nema veze sa Zoranom Mamićem niti povratkom u klub, već o proceduri koja je pokrenuta puno prije, kao i stipendijske ugovore za stotinjak druge djece. Što se tiče Marija Vasilja, on je došao u Dinamo prošle godine kao slobodan igrač. Ustupljen je Sesveta, odigrao je 21 utakmicu, zabio sedam golova. Interes je pokazao Olimpija i mi smo potpisali ugovor o ustupanja o podjeli troškova njegove plaće - kazao je Antolić i dodao:

- Mi njima nećemo polagati račune za naše poslovne odluke. Jer kad su klubovi i vodstvo klubova polagali račune takvim udrugama onda završavaju na četvrtom mjestu. Dinamo je prvi, Dinamo će iduće godine biti prvi. A ovim dečkima poručujem ili nek si nađu novi hobi ili neka na svojim adresama očekuju tužbe koje ćemo sasvim sigurno pokrenuti, jer ovo mora prestati.

Linker
04. rujan 2024 18:01