Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
STRAVA NA AUSTOCESTI

PRIJATELJI U ŠOKU NAKON TRAGEDIJE KOJA JE ZATRESLA HRVATSKI NOGOMET 'Bio je velik igrač, ali prije svega čovjek! Capi je bio jedan od najboljih ikad'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. lipanj 2018. 11:54

Stravične vijesti rano u ponedjeljak potresle su malonogometni klub Futsal Dinamo, ali i sve prijatelje sporta nakon što je potvrđeno kako su u teškoj prometnoj nesreći život izgubili jedan od najvećih malonogometaša u povijesti Hrvatske Matija Capar i mladi Oskar Kadrnk. Do tragedije je došlo nakon slijetanja osobnog automobila s ceste na autocesti A1 iz smjera Jastrebarskog prema Zagrebu.

Legendarni Matija Capar (33) svoju je karijeru započeo još kao 17-godišnjak kada je prvi puta zaigrao za Promet Orkan s kojim je osvojio prvenstvo i nacionalni kup, da bi zatim obukao dres Nacionala u kojem je dostigao svoj igrački vrhunac. Nekoliko godina kasnije postisao je za Alumnus da bi potom 2015. godine stigao u Futsal Dinamo s kojim je ubilježio nekoliko sjajnih rezultata.

Valja istaknuti kako je Matija bio apsolutna legenda i najvećeg malonogometnog turnira 'Kutija Šibica' čije je trofej uspio podići čak sedam puta u svojoj karijeri. Kada je reprezentacija hrvatske u pitanju Capar je debitirao još 2004. godine, a navijači su ga najbolje upoznali na Euru u Belgiji kada je kao golman/igrač glavom zabijao golove Španjolskoj i Češkoj i donosio vrijedne bodove.

- Upoznali smo se još davne 2003. godine kada smo zajedno stigli u Orkan. Bila je to strašna generacija, a Capi je za mene bio daleko najbolji nogometaš ikada, taj je čovjek radio za momčad kao nitko drugi. Uvijek je bio podređen momčadi i davao je sve od sebe na terenu. Ne mogu vjerovati da je otišao - priča Toni Patajac, bivši suigrač Matije Capara u Promet Orkanu.

facebook
Korab i Capar

Vijest je duboko potresla sve prijatelje kao i Koraba Morinu s kojim je Capar kako u Promet Orkanu tako i kasnije u dresu Nacionala osvajao niz trofeja.

- Zajedno smo krenuli u nogometne vode još davne 2001. godine kada smo počeli igrati turnire po Hrvatskoj da bi zajedno potom potpisali za Promet Orkan. Već prve godine osvojili smo prvenstvo i prvu 'Kutiju'. On je za mene jedan od najboljih i najinteligentnijih igrača s kojima sam ikada imao priliku dijeliti svlačionicu. Osim kao igrač bio je velik kao čovjek i prijatelj. Uvijek je bio spreman pomoći. Godinama smo bili prava škvadra na terenu i izvan njega, i igrački i karakterno. Svakako ću Matiju pamtiti kao najboljeg i navjernijeg čovjeka i nogometaša otkad sam se počeo baviti ovim sportom - kazao je Korab Morina, šesterostruki osvajač Kutije Šibica i uz Matiju jedan od najvećih futsal igrača ikada.

Podsjećamo prije šest mjeseci na dan velikog finala 'Kutije Šibica' napustio nas je i osnivač Futsal Dinama Mate Čuljak (42), kada je za vrijeme utakmice između njegove momčadi Hudek ErgoTrans i sastava Bilikum Petkom Čuljku pozlilo te se srušio na terenu. Kolege i igrači odmah su mu pritrčali u pomoć, odmah potom hitno je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, ali nažalost nije bilo spasa.

Linker
25. travanj 2024 17:20