REUTERS/Pedro Nunes
RIJEČ IZBORNIKA

PRIJE DVA MJESECA ŽIVJELI SMO BAJKU, ALI OVAJ NAS JE PORAZ PRIZEMLJIO Najteža noć u Dalićevoj karijeri: 'Čim počnemo malo pametovati, dobijemo šamar'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. rujan 2018. 11:24

U ružnom porazu, kao i u pobjedama, izbornik Zlatko Dalić stao je pred novinare, ne samo na press konferenciji, nego i kasnije, čak i pričekao da završimo razgovor s Modrićem ne bi li odgovorio na pitanja koja nas sve zanimaju.

- Ovo je bila najgora utakmica otkad sam ja izbornik, preuzimam odgovornost na sebe jer mi se momčad nakon 2:0 raspala. Španjolci su nas baš razbili - kazao je, dodajući:

- Bitno je da iz ovoga izvučemo pouke. Odigrali smo jako dobrih prvih 20 minuta, imali tri stopostotne šanse, onda se dogodila ozljeda Vrsaljka, a mi kao da smo nestali s terena. Nije bilo niti duela, niti agresije, nismo stajali blizu igrača, ma ništa nije funkcioniralo.

Prije dva mjeseca živjeli smo bajku, ali ovaj poraz nas je itekako prizemljio.

- Ne smijemo se stalno vraćati na SP, dogodi se ovakva utakmica, iako je teško probaviti 6:0.

Dakako da mu nije lako.

- Najteža noć u mojoj trenerskoj karijeri, no to je život i moramo ovo prihvatiti, kako nije bilo euforije tako ne smije ni sad biti tragedije. Nije nam lako, ali moramo izvući pouke te ići dalje. Ružno je 6:0. Ružno. Nakon prvog gola nestali smo s terena, ozljeda Vrsaljka nas je poremetila, nije više bilo igre ni agresije, ni pasa, ni faze obrane, počeli smo igrati svaki za sebe. Ne mogu reći da nismo trčali, ali to nije bilo grupno nego jedan po jedan. Protiv momčadi koja je motivirana, igra doma, stvara se i dokazuje se, ne možeš promašiti tri šanse, i ne možeš ne biti kompaktan. To nas je koštalo. Vidjeli ste, kad radimo što se dogovorimo to je to, čim počnemo malo pametovati, dobijemo šamar.

I na Svjetskom prvenstvu smo primali golove, ali odbijali smo se predati, a ovdje su glave bile pognute.

- Sada je drugi period, igrači su daleko od forme u kojoj su bili. Rekao sam to prije jer znao sam što će biti, ispraznili smo se u svakom segmentu, i fizičkom i psihičkom, u svemu. Mi smo na nuli. Bojao sam se ovoga, nisam bez veze govorio o nekim stvarima. Znam gdje smo sada. No, to je dobra škola i pouka.

Pad je zaista bio drastičan.

- Točno. Prvi gol je došao na punu obranu, na centaršut, nismo reagirali u 16 metara dobro u skoku, drugi nakon naše čiste pogreške, potom više nije bilo samopouzdanja, sigurnosti, ni igre, ni nekoga motiva. Pali smo, pognuli glave, ali bolje da se to sve dogodilo u jednoj utakmici, nego da to kasnije bude praksa i navika. Ono što je bilo sjajno, danas nije bilo dobro, i gotovo.

Linker
28. travanj 2024 15:57