Kylian Mbappé

 FRANCK FIFE Afp
DVAPUT ĆE RAZMISLITI

Ako potpiše za Real, Mbappé će izgubiti pravo bogatstvo: Perez mu srezao moguću zaradu i postavio ultimatum?

Preselili su ga u Madrid i 2022. godine, a tada je ponuda bila znatno veća
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. siječanj 2024. 18:23

Kylian Mbappé (25) od 1. siječnja ima pravo potpisati ugovor za koga god hoće, bez da će morati platiti odštetu PSG-u, s kojim ga ugovor veže do lipnja. Naravno da se već mjesecima iznova piše kako bi sjajni Francuz napokon trebao doći u Real Madrid s kojim već godinama "koketira", a 2022. već su ga praktički svi bili preselili u Madrid.

Real mu je u to vrijeme, kako pišu španjolski mediji, ponudio bonus od 130 milijuna eura dođe li odmah kao slobodan igrač. Mbappé je na koncu ostao u PSG-u, gdje je dobio 75 milijuna eura osnovne neto plaće, na što treba dodati i goleme bonuse, kao i ovlasti da ga se pita koja želi u svlačionici.

image

Kylian Mbappé

FRANCK FIFE Afp

Međutim, Realov predsjednik Florentino Perez u međuvremenu je bitno promijenio nogometnu viziju i financijsku politiku Reala, te je svlačionicu napunio s mladim igračima čije plaće nisu toliko zvjezdane. Stoga je Perez navodno Mbappéu ovaj put spreman ponuditi bonus od "samo" 50 milijuna eura, uz plaću od 26 milijuna, koja mu je bila na stolu i prije dvije godine. Francuz bi s tom plaćom bio daleko najplaćeniji Realov igrač.Vidjet ćemo što će Mbappé reći na sve to, jer lako je izračunati da bi s prelaskom u Madrid izgubio jako puno novca.

U tri godine imao bi zajamčenih 78 milijuna, odnosno s bonusom za dolazak 128 milijuna. U Parizu bi samo u dvije godine zaradio barem 30-ak milijuna više, s tim da bi za novi potpis ugovora s PSG-om sigurno dobio novi bonus od tko zna koliko milijuna.

Real je Mbappéu navodno postavio ultimatum da mora odlučiti do 15. siječnja, ali upućeni tvrde da će Perez malo popustiti i da bi taj rok mogao potrajati do sredine veljače. Vidjet ćemo znači li to i da bi Perez mogao u međuvremenu pojačati barem bonus za Mbappéov dolazak...

Linker
06. svibanj 2024 22:10