Carlo Ancelotti

 Corrado Benedetti/lapresse/shutterstock Editorial/profimedia
NEZABORAVNI TRENUTAK

Ancelotti komentirao optužbe iz Barçe pa poručio: ‘Da nije bilo onog pogotka, sad ne bih bio trener Reala‘

Lako se prisjetiti da je golu čuvenog kapetana kumovao naš Luka Modrić
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2023. 19:13

U nastavku španjolskog prvenstva Real Madrid u subotu (18.30) gostuje kod Seville. Uoči uvijek zahtjevnog gostovanja javnosti se obratio trener Los Blancosa Carlo Ancelotti, koji nije mogao izbjeći pitanje o svom bivšem kapetanu Sergiju Ramosu.

- Dobro je biti zahvalan. Ako sam danas ovdje, to je zbog Sergija Ramosa. Da nije zabio gol u finalu, vjerojatno sada ne bih bio ovdje - kazao je talijanski stručnjak.

Pritom je mislio na finale Lige prvaka iz 2014. s Atletico Madridom u Lisabonu, kad je Ramos na asistenciju Luke Modrića nakon kornera poentirao glavom za 1:1 i osigurao produžetak u kojem je Real slavio s 4:1 i osvojio ‘Decimu‘, deseti naslov europskog prvaka u povijesti.

- Svi ga jako vole i bit će to dobra utakmica. Ako zabije gol, a nadam se da neće, može raditi što god želi.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta ovih je dana komentirao optužbe o podmićivanju sudaca, zbog čega se protiv katalonskog velikana vodi i istraga s mogućim ozbiljnim posljedicama. Laporta je također optužen u tom slučaju, a otrovne je strelice odapeo prema Madridu.

- Na djelu je orkestrirana kampanja za destabilizaciju Barcelone. To je žestoka kampanja bez presedana. Postoji sociološki madridizam u sferama moći u glavnom gradu, koji je oduvijek postojao i koji je iskoristio slučaj Negreira da pokuša okaljati naš klub. Prestravljeni su pobjedničkom Barcelonom, kojoj se mnogi u svijetu dive i koju vole - kazao je Laporta.

Ancelottiju je servirano i pitanje o optužbama predsjednika Barcelone, na što je reagirao riječima:

- Pravosudni sustav istražuje ozbiljnu stvar i moramo ga pustiti da radi svoj posao. Stoga ne smatram potrebnim odgovarati na to što oni govore - naglasio je Ancelotti.

Dodao je kako je momčad u redu, da su igrači iz južnoameričkih reprezentacija dobro trenirali te da su dostupni svi osim Danija Ceballosa. Prokomentirao je i punu minutažu njemačkog stopera Antonija Rüdigera u prijateljskim ogledima s SAD-om i Meksikom.

- Svi smo mi malo sebični. Svi imamo svoje uloge, ne volim ulaziti u tuđe. Ako su mislili da Rüdiger mora igrati, stavili su ga na teren i to je to. Vratio se umoran, ali ne možemo se žaliti. Možemo se žaliti na raspored koji je pregust...

Puno se priča i piše o tome da će Ancelotti na kraju sezone preuzeti reprezentaciju Brazila.

- Jako sam sretan u Real Madridu. Malo sam sebičan jer mi to omogućuje da dobro radim svoj posao. Ne pričam o svojoj budućnosti jer je moja budućnost sutrašnja utakmica, utakmica u srijedu i El Clasico - zaključio je Realov trener.

Linker
29. travanj 2024 13:24