JONATHAN NACKSTRAND Afp
DRUGI MANDAT

Ancelotti na predstavljanju spomenuo Luku Modrića, novinari ga zasuli pitanjima o vrućoj temi

Komentirao je i nekoliko vrućih tema poput situacije s Ramosom, a pitalo ga se i za Ronalda
Piše: SNObjavljeno: 02. lipanj 2021. 20:02

Real Madrid u srijedu je predstavio novog trenera. Carlo Ancelotti vratio se na klupu 'Kraljevskog kluba' te preuzeo odgovornosti kojih se nedavno odrekao njegov prethodnik Zinedine Zidane.

"Sretan sam što sam ovdje, osjećam se kao kod kuće. Imam lijepa sjećanja na moj prvi mandat ovdje i mislim da ćemo ponoviti nešto dobroga i u ovom drugom. Svjestan sam što donosi uloga trenera Real Madrida, a tu ulogu odigrat ću sa za zadovoljstvom", rekao je u uvodu novinarima talijanski stručnjak.

Što misli o igračima koji su ga dočekali?

"Vrlo sam dobro upoznati s postavom. Tu je puno iskusnih igrača koje već poznajem, a vidim i da ima puno mladih koji obećavaju. Pored toga, neki nam se vraćaju i s posudbi. Stoga smatram da imam igrače za osvajanje trofeja. Tu su ljudi s iskustvom poput Modrića, Kroosa, Benzeme, ali i kvalitetni mladići poput Viniciusa, Rodryga, Valverdea."

Ancelottija su možda i najviše zasuli pitanjima o Sergiju Ramosu, kapetanu koji bi mogao napustiti Madrid.

"On je vrlo važan igrač za Real i igrao je vrlo bitnu ulogu u uspjehu ovoga kluba. Tek sam stigao i trebam porazgovarati s klubom o toj temi. Gledajte, nisam mogao zamisliti ni Real bez Ancelottija, ali to se ipak dogodilo", komentirao je Talijan.

Kakav nogomet navijači mogu očekivati?

"Nogomet se promijenio u posljednjih nekoliko godina. Sada je agresivniji i organiziraniji. Promijenila su se i neka pravila, ali u Madridu je ta priča uvijek ista - ofenzivan i spektakularan način igre. To zahtijevaju i povijest i navijači ovoga kluba."

Nekoliko riječi o Zidaneu?

"Odradio je fantastičan posao i svi mu trebaju biti zahvalni. Ali ovo je nogomet, treneri odlaze i dolaze. Još nisam pričao s njim, sve se brzo odvilo, no pričat ćemo."

Povratak Cristiana Ronalda?

"Jako ga cijenim, ali ne volim pričati o igračima koji su u drugim klubovima. On ima ugovor s Juventusom. I dalje je dobar i zabija puno golova. Pitao me jedan talijanski novinar: 'Je li ovo kraj Cristianove karijere?' Rekao sam mu da je. Zabio je 30 golova, a obično zabije 50. Znači usporava."

"Svi znaju koji su ciljevi u Madridu: osvojiti prvenstvo, Ligu prvaka i Kup kralja. Kritike su normalne, a vođenje najvažnije momčadi svijeta donosi i puno odgovornosti. Nekada se ne odvija sve onako kako biste htjeli, ali važno je imati poštovanja prema ljudima: igračima, trenerima, novinarima,..." zaključio je Ancelotti.

Linker
30. travanj 2024 05:19