Carlo Ancelotti

 LLUIS GENE/Afp
LEKCIJA ZA ‘KRALJEVE‘

Ancelotti nakon poraza prozvao zvijezdu momčadi: ‘Rekao sam mu to već nekoliko puta‘

"Ovo nam je veliki udarac, ali moramo se pribrati", rekao je Talijan nakon fijaska u Gironi (2:4)
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. travanj 2023. 07:51

Nismo bili uvjerljivi, nedostajalo nam je predanosti. To je bila prva ocjena Carla Ancelottija nakon što je Real Madrid kapitulirao kod Girone (2:4) i definitivno bacio ručnik u ring utrke s Barcelonom.

Nakon nepunog 31 kola (Barça večeras igra protiv Rayo Vallecana), razlika između najvećih rivala je 11 bodova. U prijevodu, igračima "kraljevskog kluba" samo neviđeno čudo u finišu sezone može donijeti preokret. Jasno je da će Real sve karte baciti na Ligu prvaka i megaokršaj s Manchester Cityjem, ali Ancelotti je s razlogom zabrinut, jer propusnost kakvu su Madriđani pokazali na stadionu Montilivi ove sezone još nije viđena.

- To je nevjerojatno, da ih nismo mogli zaustaviti. Primali smo golove zbog nedostatka snage. Svaki put kad su izbili loptu iz obrane, prošla bi im kontra. Ovo nam je veliki udarac, ali moramo se pribrati jer sve je još na kocki - izjavio je 63-godišnji Talijan u mix zoni.

Na press konferenciji se kasnije ispričao navijačima ("obećavamo da ćemo biti bolji u Kupu i protiv Cityja") te ustvrdio kako se nada da će fijasko protiv Girone poslužiti kao zvono za uzbunu.

- Poraz nikad nije dobra stvar. Ponavljam važnost fokusa na obranu: ako ga imamo, uvijek ćemo pobijediti, ako ga nemamo, to će nas koštati. U posljednjih sedam utakmica imali smo šest čistih mreža, a samo večeras primili četiri gola. Nadam se da su igrači shvatili lekciju. Ako nisu, ponavljat ću im to svaki dan.

image

Vinicius Junior

LLUIS GENE/Afp

Premda je ocijenio da su svi igrači podjednako krivi za poraz, ipak je izdvojio dva imena. Nacha je izvadio iz igre u 52. minuti ("istina je da nije bio najbolji"), a Vinícius Júnior je dobio malu jezikovu juhu zbog olako primljenog žutog kartona. Zaradio je već 14. ove sezone i po toj je statistici daleko najagresivniji igrač Reala. Slijede ga Militão i Camavinga s po osam žutih.

- To je previše žutih kartona za igrača na toj poziciji. Rekao sam to Viníciusu već nekoliko puta - zaključio je Ancelotti, pohvalivši ipak napadački učinak 22-godišnjeg Brazilca koji je utakmicu zaključio s pogotkom i asistencijom.

Linker
06. svibanj 2024 07:14