CORDON PRESS/DDP USA/PROFIMEDIA
POD PALJBOM

Ancelotti objašnjavao poteze o kojima bruji Španjolska: ‘Modrić? Nije istina da se ne usuđujem to napraviti‘

Talijanski trener odgovarao je na pitanja novinara nakon poraza u gradskom derbiju protiv Atlética
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2023. 14:36

Igrači Atlética su trenutno kraljevi nogometnog Madrida. Nakon nedjeljnog poraza u gradskom derbiju (1:3) Real je izgubio prvu poziciju La Lige, a iako je od Barcelone i Girone udaljen samo jedan bod te ima pet bodova više od Atlética, na Santiago Bernabeu su se digle tenzije. To je uobičajeno za ovaj klub, istaknuo je danas Carlo Ancelotti.

- To je dio trenerskog posla u Realu, normalno kada stvari ne idu dobro. Doduše, moja evaluacija svega je drukčija od one drugih ljudi i znam što trebamo napraviti kako bi popravili stvari. Svaki sistem ima svoje slabosti pa je te slabosti pokazao i sustav s rombom u sredini terena. Kada igramo na ovakav način to nam omogućuje visoki presing, ali ponekad je problem u tome što dio igrača nema dovoljno vremena za povratak u obranu nakon izgubljene lopte.

Real je tu utakmicu počeo bez klasičnog napadača - u vrhu napada su bili Rodrygo i Jude Bellingham, a iza njih Luka Modrić u ulozi polušpice. Niti jednom to nije prirodna pozicija. Na pitanje zbog čega je napravio tolike promjene u pozicioniranju momčadi u derbiju Ancelotti je odgovorio:

- Bellinghamu sam promijenio poziciju samo u fazi obrane, u napadu je igrao na istom mjestu kao i inače. Promijenio sam i Lukinu poziciju, ali to sam već radio i ranije - istaknuo je te posvetio još nekoliko rečenica hrvatskom virtuozu, ali i njegovom dugogodišnjem partneru u veznom redu, Toniju Kroosu.

- Nije istina da se ne usuđujem ostaviti Modrića i Kroosa na klupi. Oni ove godine nisu igrali puno, ali su dali svoj doprinos svaki put kad su ušli u igru. Kada bih morao odgovarati na sve kritike proveo bih puno vremena na to, a mislim da to nije potrebno.

Komentirao je talijanski trener i promjenu načina igre u veznom redu, odnosno prelazak na formaciju u rombu koja najviše odgovara Bellinghamu. Novinare je zanimalo je li promjena sustava naštetila Modriću i Kroosu.

- Nije. Zbog svojih kvaliteta i iskustva oni mogu igrati u bilo kojem sustavu - zaključio je Ancelotti.

Linker
14. srpanj 2024 21:49