MI NEWS Nurphoto Via Afp
UOČI EL CLÁSICA

Ancelotti odgovorio tko je vođa Reala, pitali ga i za Modrićevu tajnu: ‘Postoje tri razloga‘

Trener Reala najavio je okršaj protiv Barcelone i odgovorio na još niz zanimljivih pitanja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. listopad 2024. 17:23

Ususret prvom El Clásicu ove sezone koji se u subotu navečer igra na Santiago Bernabeu Carlo Ancelotti izašao je pred medije. U uvodi je kazao kako je ta utakmica "festival nogometa", niti jednoj momčadi nije dao prednost, vrlo pohvalno govorio o poslu kojeg Hansi Flick radi u Barceloni, a u nekoliko navrata spomenuo je i Luku Modrića.

Za početak pozornost je posvećena Jude Bellinghamu. Prošle sezone zabio je 23 gola, pogocima presudio u oba El Clásica igrana u Madridu dok u aktualnoj niti nakon deset odigranih utakmica još niti jednom nije zatresao mrežu.

- Ne brinem se, napreduje. Imao je problema s gležnjem i ramenom, ali stanje mu je sada jako dobro. On puno pridonosi, ne golovima, očito, već svojim radom, što je za nas jako važno. Vrlo dobro zna koliku važnost ima u našoj momčadi.

Navijači Reala još uvijek čekaju vidjeti i najsjajniju verziju Mbappéa.

- Malo po malo traži svoju najbolju verziju. Ni meni, ni ekipi, ni njemu se ne žuri. Zadovoljni smo s ovim što radi i očito će mu ići sve bolje jer ima sve kvalitete da bude bolji.

Zanimljivo pitanje postavili su španjolski novinari, Ancelotti je naime trenirao i Modrića i Lewandowskog te je upitan za njihovu dugovječnost.

- Razlog su ozbiljnost, profesionalnost i strast koju imaju za igranje nogometa. Mislim da nema tajne te dugovječnosti i iskustva.

image
ALBERTO GARDIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Uoči utakmice neće imati poseban govor u svlačionici.

- Obično u ovakvim igrama ne morate puno pričati. Ideja je pripremiti vrlo jasnu, vrlo jednostavnu strategiju... I ništa više. To je vrsta utakmice u kojoj ne treba puno govoriti jer su svi motivirani, fokusirani, imaju entuzijazam i želju igrati. Kad sam bio nogometaš puno sam se brinuo, a Van Basten mi je uvijek govorio: "Ne brini, strategija je vrlo jasna. Dodaš mi loptu i trčiš slaviti sa mnom." I dogodilo se to, srećom, puno puta.

"Što za vas znači trenirati Viniciusa?", dočekalo je pitanje trenera Reala.

- To znači trenirati jednog od najboljih na svijetu, dječaka koji ostaje vrlo skroman, koji je puno napredovao kao profesionalac i kao nogometaš i postao jedan od najboljih na svijetu. Vjerujem, a nitko u to ne sumnja, buduću Zlatnu loptu.

Osjećate li da je Vinicius vođa ove momčadi?

- Nadam se da nije samo jedan, mislim da bi ih moglo biti mnogo. Vinicius može biti lider, kao što Valverde može biti ili Modrić još uvijek jest. Mladi ljudi imaju priliku svojim stavom i angažmanom pokazati da su lideri. Sreća ove momčadi nije da ima samo jednog vođu već ih ima mnogo - zaključio je Ancelotti.

image
ALBERTO GARDIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Linker
25. listopad 2024 19:33