x

 RICARDO LARREINA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
DRASTIČNO MU PALA VRIJEDNOST

Ancelotti poručio igraču Reala: ‘Pronađi si klub u kojem možeš pokazati svoju kvalitetu‘

Brazilac je ljetos nastavio trenirati s drugom Realovom momčadi, ali trener ga nije uvrstio na popis
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 14:38

Vinicius Junior i Rodrygo odlični su brazilski nogometaši koji su svoju slavu stekli kao igrači Real Madrida, a na njihovom je tragu i wunderkind Endrick. Stekao se posljednjih godina dojam kako Kraljevski klub pogađa s Brazilcima, no jasno je da to nije baš uvijek tako.

Primjer je Reiner Jesus, 22-godišnji brazilski veznjak za kojeg je Real prije četiri godine platio 30 milijuna eura Flamengu, no posljednje četiri sezone taj je mladić proveo na posudbama. Kad je odlazio iz Brazila, tržišna vrijednost bila mu je 25 milijuna eura, a sada je pala na tek četiri milijuna eura.

Marca piše kako je Reiner ovog ljeta napravio radikalnu promjenu, angažirao je nutricionista koji mu je napravio poseban plan prehrane, a tjelesno se pripremao s kondicijskim stručnjakom Felipeom Carvalhom.

Čak je bio priključen i pripremama prve momčadi jer trener Carlo Ancelotti nije mogao računati na reprezentativce, zabio je i četiri gola, no nije se našao na popisu za američku turneju prije početka sezone.

- Preporučujem da igrač potraži momčad u kojoj može pokazati svoje kvalitete. Ništa više – kazao je Ancelotti na konferenciji za novinare objašnjavajući Reinerov status.

Brazilac je ljetos nastavio trenirati s Castillom, drugom Realovom momčadi, ali trener Raul Gonzales nije ga uvrstio na popis kandidata za susret 1. kola prvenstva protiv Marbelle.

Reiner Jesus je registriran za Castillu, no Real ga se želi riješiti zbog visoke plaće, ali i kako ne bi kočio razvoj igrača iz vlastite akademije. Interes je za njega iskazao engleski drugoligaš Norwich City za kojeg je prošlog tjedna potpisao mladi hrvatski napadač Ante Crnac, no dogovor zasad nije postignut...

Linker
05. rujan 2024 10:52