Carlo Ancelotti i Xavi

 LLUIS GENE Afp
IZJAVE TRENERA

Ancelotti priznao: ‘Modrić je promijenio utakmicu‘; Xavi: ‘Možda pretjerujem, ali budimo iskreni...‘

‘Treba nam pet ili šest udaraca da zabijemo gol, a onda oni od tri pokušaja iskoriste dva‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. listopad 2023. 19:06

Real Madrid slavi 2:1 pobjedu u prvom El Clasicu sezone. Kraljevi su režirali preokret u domu Barcelone te nakon pogotka Ilkaya Gundogana (6.) golovima nezaustavljivog Judea Bellinghama prigrabili nova tri boda i prvo mjesto La Lige (28 bodova) nakon 10 odigranih utakmica.

Carlo Ancelotti kritizirao je igru svoje momčadi viđenu u prvom dijelu, ali na drugu dionicu nema se što žaliti.

- Ključ je bio promijeniti stav tijekom predaha. U prvom poluvremenu bili smo spori, lijeni i slabo agresivni. U drugom - sve suprotno! Nismo bili na svojoj razini, zna se to dogoditi. Prvo poluvrijeme stvarno je za zaborav, srećom smo pobijedili.

Talijan je podvukao ime Luke Modrića. kojeg je uveo umjesto Tonija Kroosa u 62. minuti, kao igrača koji je pozitivno utjecao na tijek meča.

- Luka je promijenio dinamiku, počeli smo više držati loptu u nogama. Bellingham? Prvi gol je sjajan, a onakvu šansu prilikom drugog nikada ne propušta. Iznenađen sam njegovom učinkovitosti, mlad je, a igrao kao da je iskusni veteran. Koji će biti u poretku za Zlatnu loptu? Nisam ni znao da je dodjela u ponedjeljak, briga me. Bellingham može zabiti i preko 20 golova u ovoj sezoni.

Potom je otkrio što je govorio igračima na poluvremenu.

- Rekao sam im da možemo izgubiti ovu utakmicu, ali ne na ovakav način. Tražio sam više motiva i energije. Sudac? Jedan od najcjenjeniji u Europi, dobro se ponašao i odradio dobar posao.

Xavi Hernandez nešto se kraće zadržao pred španjolskim mikrofonima tijekom sažimanja prvih dojmova.

- Dominirali smo 60 minuta, ali ovo je nogomet. Treba nam pet ili šest udaraca da zabijemo gol, a onda oni od tri pokušaja iskoriste dva. Nedostajala nam je učinkovitost, a pristup je valjao. Možda pretjerujem, ali iskreno, ako je itko pobijedio u smislu igre, onda smo to mi.

Osvrnuo se i na presudni trenutak u 90+2. minuti utakmice.

- Modrić nije dobro iskontrolirao loptu, na kraju je Bellingham to nekako uspio iskoristiti. Sve u svemu, mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Ranije nam se činilo da je Real zadovoljan izjednačenjem, na kraju su ipak uzeli pobjedu. Rezultat je jako loš, ali napravili smo veliki pomak u igri - zaključio je poraženi trener.

Linker
20. svibanj 2024 23:00