Carlo Ancelotti

 FRANCK FIFE Afp
TEŽAK UDARAC ZA REAL

Ancelotti se oglasio zbog ozljede zvijezde, Modrić ostao bez dokapetana: ‘Svlačionica je tužna‘

"Kad se nešto ovakvo dogodi, to utječe na sve igrače i cijelu momčad", poručio je trener Reala
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. listopad 2024. 07:38

Desni bek Real Madrida Dani Carvajal doživio je tešku ozljedu koljena u završnici utakmice s Villarrealom (2:0), slijedi mu operacija i višemjesečni oporavak.

Velik je to udarac za kraljevski klub koji će možda i do kraja sezone biti bez jednog od najiskusnijih i najstandardnijih igrača.

Carvajal je na društvenim mrežama sam potvrdio težinu ozljede, no ujedno je optimističnom porukom najavio da se veseli početku oporavka te da će se vratiti ‘‘kao zvijer‘‘.

Prošle sezone ozbiljne ozljede koljena imali su njegovi suigrači Thibaut Courtois, Eder Militao i David Alaba, a sad se ozlijedio drugi Realov kapetan (iza Luke Modrića).

- Čini se kao prilično ozbiljna ozljeda koljena, svlačionica je tužna i zabrinuta. To je nešto što se događa puno puta u kalendaru, a dogodilo se našem vrlo važnom igraču - komentirao je Realov trener Carlo Ancelotti.

image

Dani Carvajal

FRANCK FIFE Afp

Naglasio je kako je Carvajal stožerni igrač zbog njegovog iskustva, profesionalizma i ozbiljnosti.

- Razgovarao sam s njim, tužan je i razočaran. Nema se tu puno što napraviti, trebamo pričekati rezultate pregleda i k tada razmišljati o njegovom povratku. Razgovarao sam s liječnikom koji mi je rekao da je u pitanju ozljeda koljena, ali nije mi rekao kakva. Moraju ga pregledati...

Real Madrid je službenu obavijest o težini ozljede odgodio za nedjelju, no Carvajal je odmah znao što je posrijedi.

- Kad se nešto ovakvo dogodi igraču poput Danija, koji je uvijek motiviran, to utječe na sve igrače i cijelu momčad. Moramo reagirati. Prošle godine smo vrlo dobro reagirali na ozljede, a ove godine moramo se opet potruditi kako bi ozljede bile velika motivacija za ostatak momčadi, kao što je to bilo u prošloj sezoni.

image

Carvajala iznose s terena

OSCAR DEL POZO Afp

Odgovorio je talijanski stručnjak i na pitanje razmišlja li o pojačavanju momčadi ako Carvajalova ozljeda bude potvrđena, s obzirom da je takva mogućnost predviđena u pravilima La Lige?

- Lucas Vazquez ima naše puno povjerenje, a u stanci ćemo razgovarati o toj temi. Tržište je zatvoreno i nema previše opcija. Morat ćemo vidjeti tko bi mogao zaigrati na toj poziciji u slučaju da nam bude odsutan i jednini desni bek kojeg sad imamo, a to je Vazquez - zaključio je Ancelotti.

Linker
06. listopad 2024 09:14