Brahim Díaz je odigrao odlično protiv Milana

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
NOVI TANDEM

Ancelotti šokirao navijače Reala. U prvoj utakmici briljiralo iznenađenje, treba li ovo brinuti Modrića?

Real Madrid je u prvoj pripremnoj utakmici protiv Milana igrao u sustavu 4-4-2
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2023. 20:26

Sa zanimanjem se čekala prva utakmica madridskog Reala uoči nove sezone. Uz činjenicu da ‘Kraljevski klub‘ uvijek pobuđuje dosta pažnje, ova sezona je važna i zbog pitanja kako će izgledati vezni red Madriđana. Luka Modrić i Toni Kroos su produžili ugovore na još po jednu sezonu, a za 103 milijuna eura je došao Jude Bellingham. Tu su i Eduardo Camavinga, Aurélien Tchouaméni, Federico Valverde, Dani Ceballos i Arda Güler te je jasno kako je konkurencija velika. No, od svih njih se u prvoj utakmici protiv Milana nametnuo deveti vezni igrač Reala, Brahim Díaz.

Carlo Ancelotti je u utakmicu ušao s Kroosom, Camavingom, Valverdeom i Bellinghamom u 4-4-2 sustavu dok je Díaz nominalno igrao ofenzivnije, praktično na mjestu povučenog napadača. No, u stvarnosti su Díaz i Bellingham tvorili tandem koji je igrao na pozicijama ofenzivnih veznih nogometaša i to radili odlično. Toliko odlično da je Marca donijela naslov ‘Nogometni dvojac bio Realovo iznenađenje u prvoj utakmici‘.

- Brahim se vratio nakon dvije sezone koje je proveo u Milanu i ima kvalitetu da igra na ovoj poziciji. Odličan je u igri između linija i dobro surađuje s ostalim igračima. On je opcija koju imamo i nadam se da ćemo uživati u njegovim igrama tijekom sezone - rekao je Ancelotti španjolskim novinarima.

Díaz je zauzeo startnu poziciju u momčadi, ali pitanje je hoće li je uspjeti zadržati jer su pripreme tek počele, a konkurencija je velika. Doduše, činjenica da je Ancelotti zaigrao u formaciji 4-4-2 s rombom u sredini terena, a ne u lanjskih 4-3-3 otvara nove solucije u igri Reala. Posebno ako bi Díaz i dalje nominalno zauzimao mjesto jednog od dvojice napadača. No, Vinicius Junior i Rodrygo su i dalje ispred njega što se napadačkih opcija tiče. Znači li to kako će se Díaz za minutažu boriti u veznom redu i što to znači za Modrića? Jasno je da je Real silno želio ostaviti Modrića u momčadi, ali je također jasno da on s 37 godina neće igrati toliko koliko je igrao prošle sezone. One najvažnije utakmice bi ipak trebale biti njegove. Bez obzira na jako veliku konkurenciju u Realovom veznom redu.

Linker
07. svibanj 2024 14:56