Vinicius Junior i Kylian Mbappe

 Oscar J. Barroso/zuma Press/profimedia
NA METI KRITIČARA

Ancelotti stao u obranu zvijezde Reala: ‘Ne želim ulaziti u njegove probleme... Ja sam oduševljen‘

Vinicius Junior posljednjih se dana nalazio na meti brazilskih kritičara
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. rujan 2024. 17:02

Real Madrid u subotu nastavlja s natjecanjem u La Ligi, na redu je gostovanje kod Real Sociedada u San Sebastianu.

Trenutak nije idealan za trenera Carla Ancelottija, jer se od ozljeda oporavljaju David Alaba, Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Dani Ceballos i Aurelien Tchouaméni.

- Kalendar je tako napravljen, imat ćemo i dalje problema s ozljedama, to je tako, stoga je rotiranje dobra stvar. Navikli smo igrati puno utakmica, ali moramo paziti na umor igrača i omogućiti im odmor kad je to potrebno – kazao je Realov trener.

Posljednjih dana u središtu pozornosti Realovih navijača našao se Vinicius Junior, odnosno njegova slaba forma koju je iskazao u nastupima za reprezentaciju Brazila. Zbog toga je u domovini na njegovu adresu upućen niz kritika, no iskusni Ancelotti je na konferenciji za novinare stao na loptu i zaštitio svog ponajboljeg igrača.

- Nije na svojoj najboljoj razini, ali je i dalje veoma bitan za nas. Nismo u žurbi jer je momčad uspjela postići pogotke, a on je bio važan. Uvijek radi dobro i samo je pitanje vremena kad će dosegnuti svoju najbolju razinu. Ne mogu se zavaravati i misliti da će mi svi igrači biti na 100 posto cijelo vrijeme – kazao je talijanski stručnjak.

Brazil na papiru ima odličnu momčad, no u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo ne stoji bajno, tek je na petom mjestu ljestvice južnoameričkih kvalifikacija.

- Ne želim ulaziti u njegove probleme u Brazilu, ali ono što vidim je više generalna stvar jer ne uspijevaju dobiti svoju najbolju verziju kao momčad. Mi smo ovdje oduševljeni s Viniciusom. Bez obzira na to što trenutno nije na najboljoj razini, nitko ne može zaboraviti da smo s njim osvojili dvije Lige prvaka. Moramo ga jako voljeti - poručio je Ancelotti.

Linker
14. rujan 2024 18:04