Carlo Ancelotti

 FRANCK FIFE Afp
PAT POZICIJA

Ancelotti stavio Modrićevog nasljednika na ‘hlađenje‘? Real ga želi poslati dalje, on to odbija

As piše kako Talijan smatra da Güler još nije spreman na ulogu središnjeg veznog u Kraljevskom klubu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. listopad 2024. 13:14

Kad je prošle godine dolazio u Real Madrid, predviđali su mu blistavu budućnost, nazivali su ga nasljednikom Luke Modrića, kitili ga svakojakim epitetima... Međutim, s protokom vremena pokazalo se da se turski talent Arda Güler baš i nije uspio nametnuti treneru Carlu Ancelottiju.

Znamo da je jedan od osnovnih nogometnih postulata da mladi igrač jednostavno mora igrati kako bi se razvijao, jer još nitko nije postao pravim nogometašem sjedeći na klupi.

Kako piše As, Güler u tom smislu ima velik problem. Minute dobiva ‘na kapaljku‘, ove sezone je kroz 10 nastupa skupio tek 291 minutu, te je sa svojih 19 godina u popriličnom riziku od stagnacije.

- Ima konkurenciju i nije mu lako naći mjesto u početnoj postavi. U prvih 12 utakmica bio je starter tri puta, vidljiviji je nego prošle sezone - komentirao je Ancelotti.

U prošloj sezoni morao je mladi turski veznjak čekati čak 25 utakmica da bi se našao u početnom sastavu, ali daleko je još od glavnih uloga. Doduše, valja imati na umu da ga je na početku prošle sezone u velikoj mjeri zakočila i ozljeda.

image

Arda Guler

SAMEER AL-DOUMY Afp

U Real je kao 18-godišnjak stigao iz Fenerbahčea za čak 20 milijuna eura, sad mu je vrijednost na Transfermarktu porasla na 45 milijuna. Odigrao je u prošloj sezoni 440 minuta kroz 12 utakmica, a postigao je šest pogodaka.

U aktualnoj sezoni nadao se da će ipak igrati više, pogotovo nakon odlaska Tonija Kroosa. Međutim, Ancelotti smatra da Güler još nije spreman na ulogu središnjeg veznog. Zbog toga i forsira druge igrače na tim pozicijama.

As u svojoj analizi podsjeća da je sličan proces prilagodbe na Realove zahtjeve morao proći i naš Luka Modrić po dolasku iz Tottenhama 2012. godine.

‘‘Oduvijek je bio playmaker, tipična desetka, a u Premier ligi je odigrao tek par utakmica u vezi, gdje je potom tako uspješno igrao za Blancose više od desetljeća‘‘, piše As.

Uglavnom, priča je komplicirana. Güler odbija bilo kakvu pomisao o odlasku na posudbu, iako bi to za njega u ovom trenutku bilo najbolje. Navodno bi ga Jose Mourinho želio vidjeti u Fenerbahčeu, no mladi Turčin vjeruje da može izboriti svoje mjesto pod suncem na Bernabeuu...

Linker
11. listopad 2024 17:16