Luka Modrić

 OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/shutterstock Editorial/profimedia
POD LUPOM KRITIČARA

Ancelottija nakon poraza salijetali s pitanjima o Modriću: ‘Nije igrao dobro, ali ne upirite prstom u njega‘

‘Nije bio ni za što kriv u prvom poluvremenu, zamijenio sam ga iz jednostavnog razloga‘
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2023. 06:43

Carlo Ancelotti stigao je na druženje s novinarima nakon gradskog derbija s Atleticom vidno tužan, potišten, ali i duboko svjestan situacije u kojoj se našao njegov Real. Kako je i sam rekao, na naplatu je došao loš ulazak u utakmicu, a to i nije prvi put da je kraljevski klub loše startao. Atletico, koji je ove nedjelje na Civitas Metropolitanu bio prejak, to je kaznio. Zanimljivo, prvo je Ancelotti krenuo u objašnjavanje pozicije - Luke Modrića. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije imao je istu ulogu i za Real na stadionu gradskog rivala.

- Naša se formacija nije promijenila, jer smo krenuli u rombu. Modrić je bio naša "desetka", a imali smo i dva napadača. Jednostavno, nismo krenuli dobro, povezali smo nekoliko loših obrambenih reakcija na startu, a 2:0 Atletico je mogao igrati po njihovoj volji. Bili su bolji od nas, to treba priznati. Modrić i Kroos od početka? Htio sam da imamo više kontrole lopte u sredini terena, a i morao sam dati malo odmora Tchouameniju koji u zadnje vrijeme igra baš jako puno.

Pitali su ga novinari i zašto je baš Modrića na poluvremenu ostavio u svlačionici.

- Ne upiremo prstom ni u koga, ne radite to ni vi. Bilo bi previše reći da je Modrić kriv za nešto u prvom poluvremenu. Nije igrao dobro, kao niti njegovi suigrači, a jednostavno sam htio dodati napadača kako bi dobili više u ofenzivi pošto smo bili u zaostatku.

Iskusnom je treneru zasmetao manjak opreza u obrani njegove momčadi.

- To su stvari o kojima pričamo, ali koliko vidim, pričat ćemo još. To nam se do ove utakmice događalo već tri puta. Istina, sva tri puta mi bi se vraćali i pobjeđivali, ali ovoga puta to nije bilo tako - rekao je Ancelotti.

Linker
28. studeni 2023 10:06