THOMAS COEX Afp
ZADOVOLJAN VIĐENIM

Ancelottija zatekli pitanjem, pa objasnio zašto je Modrić ostao na klupi: ‘Želim izbjeći probleme‘

Hrvatski reprezentativac ostao je na klupi za rezerve, kao i njegov ‘nasljednik‘ Bellingham
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 27. rujan 2023. 21:56

Real Madrid uspješno je odradio posao protiv Las Palmasa u sedmom kolu La Lige i 2:0 pobjedom zadržao priključak za vrhom. Jedina je razlika što se na prvoj poziciji više ne nalazi Barcelona, nego potpuno neočekivana momčad - Girona.

Luka Modrić u prošlom je ogledu (s Atletico Madridom) držao kapetansku traku, no protiv Las Palmasa je čitavih 90 minuta proveo na klupi, kao i novopečeni heroj Kraljeva Jude Bellingham. Carlo Ancelotti svejedno nije imao poteškoće, Madriđani su pogocima Brahima Diaza (45+3.) i Joselua (54.) bez većih poteškoća zaradili šestu pobjedu aktualne sezone.

image

Brahim Diaz

THOMAS COEX Afp

Ovih dana španjolski mediji bombardiraju nas sadržajem o Modriću na klupi, navodno je to neki naputak odozgora, hrvatski kapetan više nema povjerenje kluba i tako dalje... Sve te informacije treba uzeti s velikom dozom opreza, jer i Marca se u nekoliko navrata znala "zaletjeti", a naš ‘Maestro‘ svakim javljanjem na tu temu govori pozitivno. Kako bilo, dojam je da se od svakog Modrićevog boravka na klupi radi prevelika drama, pa je Ancelotti objasnio španjolskim novinarima zašto je najbolje veznjake ekipe, veterana i njegovog "nasljednika", ostavio u pričuvi.

- Modrić i Bellingham bili su umorni. Odlučio sam im dati potreban odmor, želim izbjeći probleme - kratko je poručio Talijan.

Bio je zadovoljan viđenom predstavom svojih odabranika, a posve mu je nelogično da ga novinari ispituju zašto je Real imao manji posjed lopte (47:53).

- Nisam ‘superfan‘ posjeda, nego ‘superfan‘ golova - odgovorio je pomalo zatečeno, pa nastavio:

- Želio sam vidjeti snažan tempo svoje momčadi od prve minute, mislim da smo s tim imali problema u prošlim utamkicama. Ovo je vrijeme sezone u kojem gotovo sve ekipe bilježe pad intenziteta, istrošenost je jako velika.

Bila je ovo posebna večer za Brahima Diaza, strijelca prvog pogotka koji se ovog ljeta pridružio Realu nakon što mu je istekla posudba u Milanu. Prvi mu je ovo zgoditak otkad se vratio u madridsku momčad.

- Za razliku od neiskorištenih šansi, kod tog pogotka sam uspio ostati smiren. Bio sam strpljiv i sada se odlično osjeća. Nevjerojatno je zabiti na Bernabeuu, to je nešto jedinstveno. Ponosan sam. Ancelotti? Od mene uvijek traži da budem okomit, da pokušam stvoriti moć u odnosu na suparnika. Mogu samo zahvaliti navijačima koji su me lijepo dočekali - poručio je Diaz.

Linker
30. travanj 2024 07:39