Ante Budimir (lijevo)
 CRISTINA QUICLER/AFP
PRIMERA NA SILVESTROVO

Ante Budimir zamijenjen nakon 13 minuta, ali ne zbog ozljede! Real Sociedad pobjednik ‘bitke za Baskiju‘

Sociedad je bio prvi, a onda 40 dana nikog nije pobijedio. Do posljednjeg dana 2020. godine...
Piše: HinaObjavljeno: 31. prosinac 2020. 20:29

U zadnjem ovogodišnjem susretu Primere i 16. kola Osasuna i Alaves su u Pamploni odigrali 1-1. Hrvatski reprezentativac Ante Budimir igrao je svega prvih 12 minuta za Osasunu i bio je kolateralna žrtva jer je već u 8. minuti isključen domaći igrač Ruben, da bi trener Arrasate ubrzo iz igre izvadio upravo Budimira.

Osasuna je i s igračem manje povela preko Roberta Torresa (67), a poravnao je Lucas Pérez iz penala u 75. minuti. Osasuna je ostala predzadnja s 13 bodova, a Alaves je 13. s 18 bodova.

Ranije su nogometaši Real Sociedada pobijedili u baskijskom derbiju u Bilbau Athletic s 1-0, prekinuvši niz od tri poraza i šest vezanih utakmica u Primeri bez pobjede. Prvu pobjedu Reala nakon 40 dana i 10 utakmica u svim natjecanjima donio je gol Portua u petoj minuti nakon nabačaja Mikela Oyarzabala, igrača koji je prvi put zaigrao otkad se ozlijedio 3. prosinca.

S njegovom ozljedom je i započela crna serija bez trijumfa Sociedada, koji je dotad vodio na ljestvici. Gosti su bili puno bolja momčad od Athletica, pa je u drugom dijelu Šveđanin Alexander Isak pogodio gredu, Igor Zubeldia promašio vrata iz velike blizine, a šansu Oyarzabala obranio je vratar Unai Simon.

Klub iz San Sebastiana sada je treći na tabici s 29 bodova, šest manje od vodećeg Atletica, dok je Bilbao 12. s 18 bodova.

Linker
26. travanj 2024 12:25