GABRIEL BOUYS Afp
TOTALNA DOMINACIJA

Apsolutna fantazija Benzeme i Asensija! Real pregazio Mallorcu, Ancelotti odmorio Modrića

‘Kraljevski klub‘ pred svojim je navijačima upisao vrlo uvjerljivu pobjedu na Bernabeuu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2021. 23:58

Igrači Real Madrida nastavljaju s dobrim predstavama u španjolskoj Primeri. U 6. kolu na stadionu Santiago Bernabeu svladali su Mallorcu s čak 6:1.

Fantastičnu utakmicu odigrali su Marco Asensio koji je postigao hat-trick i Karim Benzema koji je uz dva pogotka (i jedan poništen gol) dodao i dvije asistencije.

Francuski napadač načeo je Mallorcu već u 3. minuti, a na 2:0 povisio je Marco Asensio 21 minutu poslije.

Zaostatak je smanjio gostujući veznjak Korejac Kang-In Lee u 25. minuti, no nakon toga Ancelottijevi su izabranici prebacili u višu brzinu. Asensio na Benzemino dodavanje zabija za 3:1 i tim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku Karim Benzema zabija novi gol, a taj mu je (opravdano) poništen zbog prekršaja u napadu. No, zato u 55. minuti opet asistira Asensiju, i to za njegov hat-trick. Savršenu partiju zaokružio je svojim drugim golom u 78. minuti. Dvije minute nakon toga Ancelotti ga je zamijenio kako bi mu omogućio 'standing ovation' Santiago Bernabeua.

U 84. minuti u strijelce se u upisao i Isco. Hrvatski maestro Luka Modrić cijeli je susret odgledao s klupe.

Pobjeda Seville, Rakitić ušao u nastavku

Sevilla je na svom stadionu pobijedila Valenciju s 3-1 i probila se na treću poziciju, a Ivan Rakitić je igrao za domaće od 56. minute. I Villarreal je s 4-1 kod kuće slavio protiv Elchea, dok je Espanyol upotpunio odličan dan domaćina pobjedom nad Alavesom 1-0. (Hina)

Real Madrid i dalje je vodeći sa 16 bodova u šest utakmica, a prati ga gradski rival Atletico s dva boda manje. Na trećem je mjestu Sevilla našeg Ivana Rakitića s 11 bodova.

Linker
27. travanj 2024 01:26