JOAQUIN CORCHERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Joaquin Corchero/Shutterstock Editorial/Profimedia
ZALOG ZA BUDUĆNOST

Astronomska odšteta za Barceloninog supertalenta! Katalonci spustili rampu iznosom koji nitko ne može platiti

Pablo Martín Páez Gavira ili skraćeno – Gavi, slovi za jednog od najvećih talenata španjolskog nogometa
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 13. rujan 2022. 11:27

Ovaj 18-godišnji veznjak već ima deset nastupa (i jedan pogodak) za španjolsku reprezentaciju, a Barcelona ga smatra ponajvećim zalogom za budućnost.

Budući da je Gavi zakoračio u posljednju godinu ugovora s katalonskim klubom postao je zanimljiv i drugim nogometnim velikanima. Najveći interes za mladog Katalonca (koji je na Transfermarktu procijenjen na 60 milijuna eura) pokazao je njemački Bayern.

Poglavito nakon što su višemjesečni pregovori oko produženja ugovora s Barcelonom završili – u slijepoj ulici.

Međutim, talijanski novinar Fabrizio Romano, ekspert za transfere u europskom nogometu objavio je po navijače Barcelone sretnu vijest. Na pomolu je dogovor o potpisivanju (dugogodišnjeg) ugovora između katalonskog kluba i 18-godišnjeg talenta (Gavi je do sada već upisao 52 nastupa za prvu momčad Barcelone i postigao dva gola, uz šest asistencija).

Romano ističe jedan detalj, koji bi se trebao posebno isticati u ugovoru: Barcelona je za Gavija predvidjela i odštetnu klauzulu u visini od milijardu eura! Intencija Katalonaca posve je razvidna: spomenutim iznosom nastoje „rastjerati nastrljive stršljenove“, koji se vrzmaju oko Gavija...

Linker
30. travanj 2024 06:30