Marcos Llorente i Mario Hermoso slave pogodak Atletica

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
LA LIGA

Atletico se približio Realu na samo dva boda zaostatka, Mallorca stigla do boda u 94. minuti

Valladolid je na 16. mjestu sa 29 bodova, dok je Mallorca na 12. poziciji sa 34 boda
Piše: HinaObjavljeno: 09. travanj 2023. 23:13

Rayo Vallecano - Atletico Madrid 1:2

U susretu 28. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je na gotovanju pobijedio Rayo Vallecano sa 2-1 približivši se drugoplasiranom Realu na samo dva boda zaostatka.

Atletico je najveći dio posla obavio u prvom poluvremenu postigavši oba gola u razmaku od tri minute. U 22. minuti je Nahuel Molina doveo goste u vodstvo, a tri minute kasnije Mario Hermoso je povećao prednost.

Korak bliže slavlju Atletico je stigao u 62. minuti kada je Rayo ostao s igračem manje nakon što je isključen Florian Lejeune. Domaćin je do kraja susreta uspio smanjiti golom Frana Garcije u 85. minuti, no više od toga nije išlo.

Ivo Grbić je utakmicu pratio s gostujuće klupe za pričuve.


Betis - Cadiz 0:2

U susretu 28. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Betis je na svom Benito Villamarinu izgubio od Cadiza sa 0-2 ostavši bez važnih bodova u borbi za Ligu prvaka.

Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se u 38. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Sergio Canales. U nastavku susreta Cadiz je golovima Rubena Alcaraza (53-11m) i Christopeha Ramosa (59) stigao do velike prednosti.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 61. minuti kada je Betis ostao s devet igrača nakon što je "pocrvenio" i Aitor Ruibal.

Betis je sada šesti sa 45 bodova, dok je Cadiz na 14. poziciji sa 31 bodom.


Valladolid - Mallorca 3:3

U susretu 28. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Valladolid i Real Mallorca su odigrali 3-3.

Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 1-0, a u nastavku susreta palo je čak pet golova.

Mallorca je s dva gola okrenula rezultat u svoju korist, Valladolid je uzvratio s dva gola stigavši do prednosti 3-2, da bi gosti u četvrtoj minuti nadoknade izjednačili.

Za Valladolid su golove zabili Kike Perez (33), Selim Amallah (68) i Monchu (86), dok su za Mallorcu strijelci bili Vedat Muriqi (53, 90+4-11m) i Manu Morlanes (58).

U nedjelju se još sastaju Real Betis - Cadiz, Almeria - Valencia, te Rayo Vallecano - Atletico Madrid, dok u ponedjeljak igraju Barcelona - Girona.

Valladolid je na 16. mjestu sa 29 bodova, dok je Mallorca na 12. poziciji sa 34 boda.

U vodstvu je Barcelona (71) ispred Real Madrida (59) i Atletico Madrida (54).


Almeriji važna pobjeda u derbiju začelja

Nogometaši Almerije osvojili su važne bodove u borbi za prvoligaški spas nakon što su u susretu 28. kola španjolskog prvenstva pobijedili Valenciju sa 2-1.

Sve najvažnije dogodilo se u drugom poluvremenu. Almerija je povela u 49. minuti golom Gonzala Melera, devet minuta kasnije Srđan Babić je povisio na 2-0, da bi Samu Castillejo u 61. minuti smanjio na 2-1.

"Šišmiši" su u završnici susreta pokušali izjednačiti, no Almerija se obranila osvojivši važna tri boda.

Almerija je ovom pobjedom napustila zonu ispadanja i trenutačno se nalazi na 16. mjestu sa 30 bodova, dok je Valencija sa 27 bodova pala na 18. mjesto i sada je na poziciji koja vodi u niži rang natjecanja.

Linker
01. svibanj 2024 17:43