REUTERS
ŠPANJOLSKI KUP

BARCA DOŽIVJELA PORAZ KOJI BI JE MOGAO SKUPO KOŠTATI Trener Katalonaca se kockao, zaigrao bez Messija, Rakitića i ostalih zvijezda i to mu se osvetilo

Piše: HinaObjavljeno: 11. siječanj 2019. 00:28

Trener Barcelone odlučio je u prvoj utakmici osmine finala Kupa Kralja zaigrati u gostima kod Levantea bez zvijezdi i to mu se osvetilo. Katalonci su u gostima upisali poraz 2:1 i prolaz će tražiti u uzvratu na Nou Campu.

Prvi pogodak zabio je Cabaco već u 4. minuti susreta da bi već u 18. minuti bilo 2:0. Strijelac za povećanje vodstva domaćina bio je Mayoral koji je osim pogotka imao još nekoliko sjajnih prilika.

Domaćini su i u nastavku krenuli agresivno i tražili novi pogodak kojim bi dodatno dotukli Katalonce, ali umjesto toga Coutinho je iz penala dao nadu gositma za uzvrat.

Takošđer valja istaknuti kako je Barcelona Kup Kralja osvajala u posljednje četiri godine.

Sevilla je na stadionu San Mamés u Bilbau pred 33.847 gledatelja pobijedila Athletic Bilbao 3:1 i praktički osigurala prolaz dalje. Već u šestoj minuti Nolito je doveo goste u vodstvo od 0:1. U četvrtoj minuti drugog poluvremena Mikel San Jose izjednačio je rezultat na 1:1.

Četiri minute kasnije Andre Silva donio je novu prednost gostima pogotkom za 1:2. Konačnih 1:3 postavio je Wissam Ben Yedder u 77. minuti. Betis i Real Sociedad su na Estadio Benito Villamarín u Sevilli odigrali bez pogodaka. Odluka o prolasku u sljedeći krug natjecanja bit će poznata u uzvratu.

Linker
02. svibanj 2024 10:12