Barcelona je uz dosta muke uspjela pobijediti Elche

 PAU BARRENA Afp
DRAMA NA CAMP NOU

Barca nakon 43 godine primila doma dva gola od Elchea, ali na kraju iščupala pobjedu za prekid crnog niza

Barcelona je s 3:2, puno teže od očekivanog, pobijedila Elche u 18. kolu španjolske La Lige
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. prosinac 2021. 20:39

Barcelona je iščupala pobjedu nad Elcheom 3:2 u utakmici 18. kola španjolske La Lige pogotkom Nice Gonzaleza u 85. minuti. Xavijeva momčad i dalje je natjecateljski krhka, ali ovaj put uspjela se vratiti nakon što su gosti u dvije minute nadoknadili zaostatak 2:0.

Činilo se da bi to mogla biti večer isključivo za komplimente budućnosti katalonskog kluba jer Gavi je u 16. minuti zabio za 1:0, a Ferran Jutgla u 19. minuti za 2:0, međutim Tete Morente i njegova družina nisu se predavali te su on i na njegov centaršut Pere Milla pogodili mrežu Ter Stegena u 62. i 63. minuti. To su bili prvi golovi Elchea na Camp Nou nakon 43 godine.

VAR je morao provjeriti pobjednički pogodak Barcelone jer Gavi je bio na rubu zaleđa, nakon dosta analize ipak je priznat. Gavi je dao svoj prvi gol u La Ligi i asistirao te je proglašen igračem utakmice, no glavna priča susreta je 22- godišnji centarfor Ferran Jutgla Blanc, za Barcine standarde i ne tako mladi debitant od prve minute, koji je također zabio svoj prvi prvoligaški gol. Prije toga na terenu je proveo samo pet minuta u susretu s Osasunom. Pogodio je glavom na ubačaj Dembelea iz kornera.

Jutgla je Katalonac koji je dosad igrao za drugu postavu Barce za koju je bio četiri puta strijelac u 15 utakmica. Stigao je u lipnju iz Espanyola. Nico, Gavi, Abde i sada Jutgla, to su mladići koju su u tekućoj sezoni dali prve pogotke za Blaugranu. Xavi je skakutao od sreće jer prekinuli su crni niz od četiri utakmice bez pobjede, u kojem su imali tri poraza.

Nakon 17 odigranih utakmica Barcelona je sedma na tablici s 27 bodova, 15 manje od vodećeg Reala koji u nedjelju igra s Cadizom.

Linker
20. travanj 2024 02:15