SERGEI SUPINSKY
TEŠKA SITUACIJA

Barca se dogovorila sa zvijezdama! Katalonski velikan ‘izmislio‘ 177 mil. eura kako bi izbjegao bankrot

Prošli tjedan je La Liga objavila da klub smije na plaće potrošiti ‘samo‘ 383 milijuna eura
Piše: HinaObjavljeno: 27. studeni 2020. 21:40

Vodstvo Barcelone je u petak priopćilo da je, u načelu, s igračima dogovorena revizija njihovih ugovora u vrijednosti od 177 milijuna eura, što bi trebalo pomoći klubu u olakšavanju teške financijske situacije i izbjegavanje bankrota svjetske nogometne institucije i ponosa Katalonije.

Barcelona je objavila da je s igračima dogovorila smanjenje osnovnih iznosa u ugovorima u vrijednosti od 122 milijuna, a još 50 milijuna je osigurano kroz odgodu plaćanja stavki varijabilnih dijelova ugovora.

"Ovaj dogovor u nadolazećim danima još mora potpisati skupina igrača i trenera na koje se ovo odnosi. Ako dogovor bude potpisan, to će biti vrlo važno postignuće u preusmjeravanju sadašnje financijske situacije", stoji u Barceloninom priopćenju.

Katalonski klub je obznanio da u ovoj godini očekuje gubitak od 300 milijuna eura u prihodima, kao posljedicu pandemije izazvane širenjem zaraze novim koronavirusom, zbog čega se domaće utakmice igraju pred praznim tribinama velebnog stadiona Camp Nou, a pao je i prihod od turista koji su posjećivali klupski muzej i kupovali klupske suvenire.

Prošli tjedan je La Liga objavila da klub smije na plaće potrošiti samo 383 milijuna eura, što je smanjenje od 43 posto u odnosu na iznos koji im je bio dopušten na početku prošle sezone.

Barcelona je u novu sezonu krenula s novim trenerom Ronaldom Koemanom, koji je napravio značajne promjene u igračkom kadru, a nezadovoljstvo kapetana Lea Messija, koji je čak pokušao isposlovati odlazak iz Barcelone, odrazilo se i na rezultate momčadi u domaćem prvenstvu, u kojem su Katalonci doživjeli čak tri poraza u prvih osam nastupa.

Barcelona je u Ligi prvaka ostvarila četiri pobjede i osigurala plasman u osminu finala dva kola prije završetka grupne faze.

Katalonci će u nedjelju u La Ligi ugostiti Osasunu, u dvoboju u kojem imaju imperativ pobjede kako bi ostali u utrci za naslov.

Linker
20. travanj 2024 10:17