Barcelona
 REUTERS/Albert Gea / REUTERS
PRIMERA

BARCA SE NAKON ŠOKA U LIGI PRVAKA VRATILA POBJEDAMA Katalonci ušli u povijest i stigli na korak do naslova: Suarez i Umtiti junaci u rušenju Valencije

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 14. travanj 2018. 20:28

Nogometaši Barcelone grabe ka naslovu prvaka Španjolske nakon što su u derbiju 32. kola na Nou Campu slavili protiv Valencie s 2-1, a osim toga su oborili i rekord Primere jer su i u 39. utakmici u nizu ostali neporaženi. Barcelona je time poboljšala učinak Real Sociedada iz 1980. godine, kada su Baski nanizali 38 dvoboja bez poraza u Primeri.

U prvoj utakmici nakon šokantnog ispadanja od Rome u Ligi prvaka, Barcelona je pronašla način kako svladati opasnu Valenciju, a prema prikazanome, pobjeda je trebala biti daleko veća od konačnih 2-1.

screenshot youtube

OVDJE POGLEDAJTE VIDEO!

Katalonci su poveli preku Luisa Suareza u 15. minuti, a u 51. je Samuel Umtiti povećao na 2-0. Messi i društvo potom su se pošteno ispromašivali da bi Danny Parejo u 87. minuti iz penala smanjio. Barcelona je igrala bez Ivana Rakitića koji je u srijedu operirao slomljeni kažiprst.

Barcelona se novom pobjedom odvojila na 14 bodova prednosti ispred Atletica, koji ima utakmicu manje. Valencia je ostala treća s 63 boda, ali samo bod manje od Reala koji također ima utamicu manje.

Ranije su Sevilla i Villareal u uzbudjivoj utakmici odigrali 2-2. Sevilla je prije tri dana ispala iz Lige prvaka, bez pobjede je već šest uzastopnih utakmica, a danas su izbjegli poraz senzacionalnim preokretom s igračem manje u posljednjim minutama. Na svom Sanchez Pizjuanu gubili od Villarreala s 0-2, isključen im je Ben Yedder, promašili su penal, a onda u četiri minute - od 78. do 82. - stigli do izjednačenja i boda. Villareal je šesti,a Sevila s bodom manje sedma.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 03:03