LLUIS GENE Afp
ZALOG ZA BUDUĆNOST

Barca u stvaranju ekipe koja bi godinama mogla harati Europom! Na Camp Nou uskoro stiže stroj za golove

Mundo Deportivo objavljuje kako Barca ponudu postavlja na 40 milijuna eura
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. studeni 2021. 08:29

Barcelona u tišini radi na potpisu 19-godišnjeg napadača Red Bull Salzburga, Karima Adeyemija doznaje Mundo Deportivo. Ali, dovođenje njemačkog "špica" neće ići lagano, na Camp Nou drže kako je realnije da se Adeyemi tek na ljeto preseli u Barcelonu. Salzburg još uvijek ima ambicija u Ligi prvaka i ne žele ostati bez svog najboljeg napadača.

Karim Adeyemi na "radaru" je Barce još od 2019., ali cijena od 8 milijuna eura doimala se prevelikom za 17-godišnjaka koji je tek godinu ranije preselio iz južnog predgrađa Munchena, iz niželigaša Unterhachinga u Salzburg.

image
RONNY HARTMANN Afp

Tadašnji trener Barcelone Patrick Kluivert imao je izvješća na stolu, oduševila ga je brzina i tehnička kvaliteta nadarenog igrača, ali angažman se nije realizirao. Međutim, Barca nije odustala, nastavljeno je praćanje igrača koji je ove sezone u austrijskoj ligi postigao 11 zgoditaka u 13 nastupa, dok u Ligi prvaka ima tri zgoditka u četiri utakmice. Sjajna je statistika "špica" kojeg Barca silno želi uklopiti u mladu momčad u kojoj su već Ansu Fati, Pedri, Gavi, Nico i Frenkie de Jong. Kakva bi to sjajna ekipa bila, momčad koja bi godinama mogla harati Europom.

Ali, nije Barca jedina koja želi Adeyemija, u ozbiljnoj je utrci i Borussia Dortmund. Na Camp Nou smatraju kako će dolazak Xavija usmjeriti Adeyemija prema Barceloni, ali jasno, trebat će put "popločati" i milijunima. Mundo Depotrivo obavljuje kako Barca ponudu postavlja na 40 milijuna eura, pet više od Borussije.

image
RONNY HARTMANN Afp

Uz to, za igraču ide ugovor veći od 5 milijuna eura koliko nudi Dortmund. Nova zvijezda mercata je rođena, Karim Adeyemi, 19-ogodišnjak rođen u Munchenu od oca Nigerijca i majke Rumunjke. Sa posebnim zanimanjem njegove će odluke o nastavku karijere pratiti u Bayernu. Dvije sezone je bio u podmlatku bavarskog diva, ali već sa 11 je otpisan. Danas mu Barcelona nudi petogodišnji ugovor vrijedan gotovo 60 milijuna eura.

Linker
19. svibanj 2024 09:04