Ferran Torres

 LLUIS GENE Afp
SLAVIO I ATLETICO

Barça upisala pobjedu, ali pretrpjela novi težak udarac: Ozlijedio se već deveti igrač, pogledajte crnu listu

On je ujedno već šesti igrač Barcelone koji se ozlijedio tijekom siječnja, a drugi u samo dva dana
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 31. siječanj 2024. 20:51

"Bolnica" na Camp Nou se nastavlja puniti. U 7. minuti prvenstvene utakmice protiv Osasune teren je u suzama zbog ozljede napustio Ferran Torres. O kakvoj je ozljedi riječ još uvijek nema potvrde, a Torres je nastavio crni niz. Naime, on je već šesti igrač Barcelone koji se ozlijedio tijekom siječnja, a drugi u samo dva dana.

image
LLUIS GENE Afp

Iako je Barcelona, pogotkom Vitora Roquea u 63. minuti, slavila u utakmici 1:0, u kojoj je za goste 68 minuta odigrao Ante Budimir, Katalonci imaju razloga za zabrinutost. Na popisu ozlijeđenih Barcelone trenutno se nalaze osam igrača. Gaviju su koncem studenog stradali križni ligamenti i za njega je sezona već gotova. Do ljeta se neće vraćati ni Alejandro Balde zbog puknuće tetive. Nadalje, od 17. studenog izvan stroja je Marc-André ter Stegen, a njegov povratak treninzima očekuje se u drugoj polovini veljače. Marcosa Alonsa muče leđa, izvan stroja je od početka prosinca, a očekuje se kako će se u ožujku vratiti u trenažni proces.

Rafinha je u outu dva tjedna i procijenjuje se kako će još dva tjedna biti na popisu ozlijeđenih. Iñigo Martínez ozlijedio se početkom godine, a za koji dan bi se trebao vratiti u trenažni proces kao i Sergi Roberto. João Félixu na posljednjem treningu uoči utakmice protiv Osasune stradao je gležanj, a prognoze su kako ga na terenu neće biti tri tjedna što znači kako će propustiti i ogled protiv Napolija u osmini finala Lige prvaka.

Atletico u 90. do pobjede protiv Rayo Vallecana

Nogometaši madridskog Atletica ostvarili su novu domaću pobjedu u španjolskoj La Ligi, u zaostalom ogledu 20. kola svladali su Rayo Vallecano s 2-1.

Prva dva pogotka postignuta su krajem prvog poluvremena. Atletico je poveo u 35. minuti kada je nakon prekida Reinildo glavom pogodio za 1-0. U 42. minuti gosti su izjednačili, a s 15-ak metara domaću je mrežu proparao odličnim udarcem Alvaro Garcia.

U 81. minuti Memphis Depay je postigao pogodak za 2-1 Atletica, ali je gol poništen nakon VAR provjere i zaleđa. Ipak, u 90. minuti isti igrač je opet zabio, ovaj put regularan pogodak nakon asistencije Griezmanna, za domaće slavlje od 2-1.

Atletico je time nastavio odličan domaći ligaški niz. U dvanaest utakmica ove sezone Atletico je pred svojim navijačima upisao 11 pobjeda i samo jedan neodlučeni rezultat.

Atletico se vratio na treće mjesto ljestvice, a isti broj bodova ima četvrta Barcelona. Osam bodova više ima Girona, a sedam više Real Madrid. Rayo Vallecano je ostao na 13. mjestu ljestvice.

U četvrtak će zaostalu utakmicu ovog kola odigrati Getafe i Real Madrid.

La Liga, zaostale utakmice 20. kola:

Atletico Madrid - Rayo Vallecano 2-1 (Reinildo 35, Depay 90/Alvaro Garcia 42)

Barcelona - Osasuna 1-0 (Vitor Roque 63)

Linker
25. travanj 2024 03:56