Razdoblje neizvjesnosti pred Barcelonom

 PAU BARRENA Afp
POČINJE UTRKA S VREMENOM

Barcelona dobila veliku odbijenicu, do petka joj treba 100 milijuna eura! Evo kako ih planira skupiti...

Zasad nova pojačanja neće moći biti registrirana za utakmice španjolskog prvenstva.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 22:31

Kako sada stvari stoje, a idemo polako prema utorku tjedna uoči početka španjolskog prvenstva, Barcelona neće moći registrirati niti jedno od pet ovoga ljeta pridošlih pojačanja za nastupe u La Ligi. Razlog je jasan, klupski računi nisu "poravnati", vaga opako naginje na stranu rashoda, dok su prihodi i dalje vrlo "tanki", unatoč prodaji vrijednosnih papira na tržištu kapitala. Niti prodaja određenog postotka TV-prava američkom Sixth Streetu (u dva navrata), niti prodaja određenog dijela dionica Barca Studiosa, klupske produkcijske kuće nije pomogla pa će se uprava kluba do petka morati snalaziti na još kojekakve načine, objavili su brojni europski mediji.

Roger Torello, urednik katalonskog Mundo Deportiva obznanio je da se u klubu i dalje nadaju da bi do petka u 23.59 sati po srednjeeuropskom vremenu mogli registrirati redom - Andreasa Christensena, Francka Kessieja, Raphinhu, Julesa Koundea i Roberta Lewandowskog. Igrači su to koji su ovoga ljeta u manje-više ogromnim ulaznim transferima itekako koštali klub s Camp Noua. Zasad je to, kako se navodi, nekih stotinjak milijuna eura previše za zatvaranje financijske konstrukcije prema La Liginom fair-play modelu.

image
PAU BARRENA Afp

Barcelona na svom stadionu u subotu dočekuje Rayo Vallecano u 1. kolu španjolske lige, a do petka su, kada se treba predati konačna lista igrača koji će moći nastupati u toj utakmici, u klubu spremni na još dvije opcije. Nakon što su prodali dva dijela TV-prava na utakmice La Lige u sljedećih 25 godina i 25 posto Barca Studiosa, u Barceloni su spremni za četvrtu veliku prodaju.

Naime, prodalo bi se još 24.5 posto Barca Studiosa, što bi u klub inkasiralo dodatnih 100 milijuna eura. Sveukupno, Barca bi od četiri tržišne akcije ovog ljeta zaradila oko 720 milijuna eura, a u zraku će ostati još otprilike 150 milijuna koje zasad, prema njenim regulativama, La Liga ne prihvaća.

No, to nije sve. Kako bi mogla registrirati pet novih pojačanja, Barcelona će ovog tjedna zamoliti dva kapetana - Gerarda Piquea i Sergija Busquetsa na smanjenje njihovih ugovora. Ili to, ili će do petka morati prodati neke od igrača kojih se i namjerava riješiti. Ostaju otvorena brojna pitanja poput onih Frenkieja De Jonga, Memphisa Depayja, P-E Aubameyanga...

Linker
09. kolovoz 2022 18:01