Xavi će od ljeta imati jaču momčad nego je sada ima

 JORGE GUERRERO Afp
KATALONCI TVRDE

Barcelona dovodi dva kapitalca: Sve je već dogovoreno s kapetanom prvaka Europe, sprema se i novo iznenađenje!?

Glavna meta katalonskog kluba su igrači kojima istječe ugovor na kraju sezone.
Piše: S.N.Objavljeno: 25. siječanj 2022. 21:43

Barcelona je u velikim financijskim problemima pa katalonski klub ne može plaćati pojačanja koja su mu prijeko potrebna jer je ove sezone već ispao iz Lige prvaka, a u La Ligi ima ogroman zaostatak za Realom. Zbog toga se predsjednik Joan Laporta sa svojim suradnicima odlučio za taktiku kupnje slobodnih igrača.

U ovom prijelaznom roku Barcelona je najaktivnija u pregovorima s igračima kojima ugovor istječe na kraju sezone te su već sada u mogućnosti dogovoriti prelazak u drugi klub od sljedeće sezone. Nekoliko takvih igrača bilo je pod radarom Barcelone, a dobro upućeni Radio Catalunya tvrdi kako je jedan takav posao dogovoren.

image

Cesar Azpilicueta

GLYN KIRK Afp

Tako bi kapetan Chelseaja Cesar Azpilicueta od ljeta trebao pomoći Barceloni da ustabili desnu stranu svoje obrane. Ovaj 32-godišnjak je odavno na meti katalonskog kluba, a Radio Catalunya donosi kako je danas sve dogovoreno te da se čeka samo službena potvrda prelaska. Azpilicueta je karijeru počeo u Osasuni odakle je otišao u Marseille, a 2012. u Chelsea gdje igra i sada. Ugovor s klubom sa Stamford Bridgea mu istječe u ljeto 2022., a dogovorom s Barcelonom Azpilicueta bi se u Španjolsku vratio nakon 12 godina.

No, to nije sve. Radio Catalunya tvrdi kako bi u sljedećih nekoliko dana Barcelona trebala dovršiti pregovore s još jednim igračem koji je slobodan na ljeto. Riječ je o Milanovom veznjaku Francku Kessieju.

Linker
24. travanj 2024 14:00