JAIME REINA Afp
POTHVAT NA BALEARIMA

Barcelona i bez 16 igrača prve momčadi stigla do gostujućeg trijumfa, Atletico prekinuo niz poraza

Luuk de Jong prvo je pogodio vratnicu, pa gredu, pa mrežu. U finišu je tri boda spasio Ter Stegen
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. siječanj 2022. 23:17

Nakon iznenađujućeg poraza Reala kod Getafea, Barcelona je u nedjeljnom večernjem terminu gostovala kod Mallorce te se minimalnom pobjedom popela na peto mjesto sa samo bodom zaostatka za četvrtoplasiranim Atleticom.

Katalonci su stigli značajno oslabljeni, no i dalje su bili favoriti. Xavi je i bez 16 igrača s popisa prve momčadi nekako uspio složiti sastav koji je svoju dominaciju u prvom poluvremenu naplatio minutu uoči odlaska na odmor.

Nizozemski centarfor Luuk de Jong prvo je pogodio vratnicu i gredu, da bi u 44. minuti ubačaj Mingueze s desnog boka glavom iz blizine usmjerio u mrežu Manola Reine, koji se poskliznuo u ključnom trenutku. Mallorca je u sudačkoj nadoknadi susreta mogla do remija, ali je Ter Stegen sjajno zaustavio opasan udarac Jaumea Coste. Barca sada ide Linaresu u Kupu, pa u prvenstvu gostuje kod Granade, a 12. siječnja čeka je polufinale Superkupa s Realom u Saudijskoj Arabiji...

Atletico Madrid je pred svojim navijačima prekinuo rijedak niz od tri uzastopna poraza te je bez nekolicine prvotimaca svladao Rayo Vallecano s 2:0. Angel Correa bio je strijelac u 28. i 53. minuti, a oporavljeni Šime Vrsaljko utakmicu je pratio iz Atleticove pričuve.

Linker
13. svibanj 2024 09:40