JOSEP LAGO Afp
NOVI DRAGULJ

Barcelona ima novo čudo od djeteta! Ima tek 15 godina, a pokriva sve pozicije u napadu i zabija seniorima

Xavi Hernandez možda iskoristi mladog igrača već u ligaškom susretu protiv Espanyola
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 26. prosinac 2022. 22:12

Završilo je Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru i gotovo svi igrači ili su se vratili ili se lagano vraćaju treninzima sa svojim momčadima. U Barcelonu su jedini poštedu dobili finalisti Ousmane Dembele i Jules Kounde koji su sa Francuskom izgubili od Argentine u borbi za treći naslov svjetskog prvaka, a kako su obojica sudjelovali u gotovo svakoj utakmici na turniru, Xavi im je odlučio dati malo oduška. Umjesto njih u prvi je sastav uključio nekoliko mladića od kojih jedan uzima dah.

Na posljednjem treningu prije Božića, trenirao je golobradi 15-godišnjak Lamine Yamal za kojega trenutno govore kako je najveći talent u čuvenoj akademiji “La Masiji". Nije mu dugo trebalo da zauzme svu pažnju jer je na trening utakmici dva puta zatresao mrežu. Već se vode pregovori s igračevim agentom i bivšim igračem Barcelone Ivanom de la Peñom oko profesionalnog ugovora, a Xavi razmišlja da Yamala uvrsti u momčadi za ligaški susret protiv Espanyola ili za utakmicu Kupa Kralja protiv Intercityja koja je na rasporedu početkom iduće godine.

Ovaj mladi Španjolac može pokriti sve pozicije u napadu, a ove je sezone upisao pet nastupa u omladinskoj Ligi prvaka. Igra za španjolsku U-19 reprezentaciju. U Barceloni vjeruju da će Yamal biti dugogodišnja zvijezda na Nou Campu i vide ga kao veliki zalog za budućnost. Plan je da iduće sezone odradit pripreme s prvom momčadi i uskoro će postati ravnopravni član ekipe koju s klupe vodi Xavi Hernandez, pišu u španjolskom Sportu.

Linker
01. svibanj 2024 10:50