Lionel Messi
 SAMEER AL-DOUMY Afp
PREDSJEDNIK REALA IZA SVEGA?

Barcelona je imala čak dva načina da zadrži Messija: Jedan je bio prodaja kluba, čekao se samo potpis...

Olovka je već bila u Laportinoj ruci, a s njim je u istoj prostoriji bio šef La Lige...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2021. 22:41

Kako je Barcelona ove sezone mogla zadržati Lionela Messija. Čelnik španjolske La Lige, kontroverzni Javier Tebas pojasnio je tamošnjim medijima da su na Camp Nou znali kako mogu izbjeći odricanje od glavne zvijezde kluba unatrag 20 godina. Messi je, podsjetit ćemo, imao namjeru za nastavkom karijere u Barceloni. Već su se osobni uvjeti oko produljenja suradnje bili i dogovorili, ali onda je službena Barcelona šokirala javnost kada je obznanila da Messiju neće moći ponuditi novi ugovor jer za to nema mjesta u budžetu.

Dakle, Javier Tebas, čelnik La Lige koja je ove sezone donijela striktna pravila oko financijskih uvjeta koje Barcelona, koja je u ogromnim dugovima mora ispuniti, bio je na večeri, i to u obiteljskom domu Joana Laporte, nedavno izabranog Barcinog predsjednika.

Tebas je izjavio sljedeće:

- Večerao sam s Laportom u njegovoj kući i htio je potpisati CVC. Na kraju ga je Florentino Perez nagovorio da to ne učini. Laporta me požurivao oko potpisa jer je Messi bio sve nervozniji što nije produžio ugovor. Onda mi je Laporta rekao da on ima svoj stav i da ne može prodati klub tako lako, ali sam siguran da je Perez iza svega toga.

Ako možda niste "ubrali" sve ovo, Tebas veli da je predsjednik Reala, Florentino Perez nagovorio Laportu da ne potpiše famozni CVC. Iza kratice od ta tri slova stoji britanski investicijski fond koji upravlja španjolskom La Ligom. Da je Barca prodana CVC-u, dobila bi određene iznose za plaće čime bi mogla potpisati i Messija.

Drugi način bio je da Laporta proda TV-prava na prijenose svih domaćih utakmica Barcelone u španjolskoj ligi za sljedećih 50 godina.

Linker
24. srpanj 2024 03:13