JORGE RODRIGUES Agif Via Afp
SMJENA GENERACIJE

Barcelona je pronašla novog dragulja! Na Nou Camp uskoro stiže nasljednik Busquetsa za 40 milijuna eura

Iako na Transfermarktu vrijedi tek pet milijuna eura, brazilski će klub tražiti čak osam puta više za izdanka svoje akademije
Piše: Andro PolicObjavljeno: 20. listopad 2022. 19:42

Sergio Busquets za Barcelonu je debitirao davne 2008., a sada s 34 godine na leđima već se polako bliži zalasku karijere, pa je tako katalonski div počeo razmišljati o eri nakon njega. Mundo Deportivo piše kako bi Barça nasljednika za svog defenzivnog veznjaka mogla pronaći u Brazilu.

Riječ je o 18-godišnjem Andreyu Santosu, igraču brazilske Vasco da Game. Iako mladi veznjak prema Transfermarktu vrijedi tek pet milijuna eura, Brazilci ga smatraju jednim od svojih najvećih talenata. Na dovođenju tog igrača na Camp Nou, osobno će raditi Jordi Cruyff, sportski savjetnik Barcelone i sin velike legende kluba Johanna Cruyffa.

U utrku za potpis Santosa umiješao se i Newcastle koji je prošlog ljeta razmišljao o ponudi vrijednoj 35 milijuna eura, međutim, Vasco da Gama poziva se na odštetnu klauzulu od 40 milijuna eura.

Ne treba ponovno spominjati Barcelonine financijske nedaće, stoga bi katalonski klub nastojao smanjiti taj iznos, a jedna od opcija koje se spominju govori kako bi Brazilac mogao ostati na posudbi u matičnom klubu sve do lipnja. Na popisu želja za shopping, osim Santosa, našao se i veznjak Wolwerhampton Rúben Neves.

Linker
18. travanj 2024 14:21