JOSE BRETON/Pics Action/NurPhoto
Otkrivaju Španjolci

Barcelona je rasprodajom zvijezda uštedila 52 milijuna eura, evo koliko su ušparali na Rakitiću

U doba koronavirusa Barcelona je posegnula za rezanjem troškova, a pitanje je gdje će biti kraj
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2020. 16:49

Odlaskom Luisa Suareza Barcelona je osjetno olakšača svoj budžet.

Naime, urugvajski napadač bio je treći najbolje plaćeni igrač katalonskog velikana s godišnjom bruto zaradom od 23.4 milijuna eura. Ispred njega su tek Lionel Messi (70.7 milijuna eura) i Antoine Griezmann (45.8 milijuna eura).

Ukupno gledano u prijelaznom je roku Barcelona uspjela srezati troškove predviđene za plaće igrača za više od 52 milijuna eura. Inicijalni plan predsjednika Josepa Marije Bartomeua bio je srezati troškove za plaće za 100 milijuna eura, ali ako dosegne brojku od 70 milijuna, bit će jako zadovoljan.

Španjolski As tako piše da je Ivan Rakitić s 13.3 milijuna eura bruto bio šesti najplaćeniji igrač Barcelone, a on karijeru nastavlja u Sevilli. Ranije spomenuti Suarez je prešao u Atletico, dok je Arturo Vidal, koji je bio 11. najplaćeniji sa godišnjom zaradom od 9 milijuna, preselio u milanski Inter.

Na Nelsonu Semedu, koji seli u Wolverhampton, Barcelona je uštedila 7.5 milijuna eura bruto, a Katalonci će do zatvaranja prijelaznog roka još probati prodati i francuskog stopera Samuela Umtitija koji je sa zaradom od 12 milijuna eura sedmi najplaćeniji igrač kluba.
, a u zadnje dvije godine ima velikih problema s ozljedama.

U doba koronavirusa Barcelona je posegnula za rezanjem troškova, a ostaje pitanje hoće li stati na Umtitiju ili će pasti još koja 'žrtva'...

Linker
08. svibanj 2024 18:55