Robert Lewandowski

 OSCAR DEL POZO Afp
OVO IM NIJE TREBALO

Barcelona jednim potezom uznemirila vlastitu svlačionicu, igrači poludjeli kada su čuli za novu ideju uprave

Uprava kluba razmišlja o tome kako zaraditi što više novaca, no igračima je potreban odmor
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2023. 12:42

Barcelona već nekoliko godina ima velikih problema s financijama. Uprava kluba pokušava na bilo koji način zaraditi novac kojim bi klub izvukli iz velike krize u koju je upao.

Igračima su smanjena primanja, potpisuju se razni sponzorski ugovori i marketing radi punom parom, sve kako bi namaknuli novac za funkcioniranje kluba. Ipak, zadnji potez uprave je razočarao i razljutio igrače, piše katalonski Sport.

Zadnju utakmicu u ovoj godini Barca igra 20. prosinca protiv Almerije, a onda je trebala uslijediti pauza od 10 dana povodom Božića i Nove godine. Ipak, u klub je sletjela ponuda da se dan kasnije igra prijateljska utakmica protiv meksičke Amerike u SAD-u, a uprava je to prihvatila zbog dobrih financijskih uvjeta koji su uključeni.

Susret se igra u Dallasu, a to znači da igrači ne mogu nakon Almerije ići na odmor, već odmah idu u avion i putuju za Ameriku. Let do Dallasa traje čak 14 sati pa bi igrači tako imali dva dana manje za odmor.

Sport piše kako bi Barca za tu utakmicu zaradila čak četiri milijuna eura, a igrači su se, na čelu s trenerom Xavijem, pobunili protiv odlaska u Dallas i istaknuli kako im treba odmor. U klubu su im ponudili bonus od 100.000 eura po igrač ako pristanu ići na ovaj prijateljski susret, a imaju i 10 dana da razmisle.

Linker
07. svibanj 2024 17:51