LLUIS GENE Afp
POTPUNI ZAOKRET

Barcelona kakvu nismo vidjeli 20 godina: Xavi povukao potez koji je donedavno bio nezamisliv

Katalonski klub je protiv Porta zaigrao bez Katalonaca i igrača iz La Masíje u prvoj postavi
Piše: SNObjavljeno: 29. studeni 2023. 18:23

Barcelona je jučer s 2:1 pobijedila Porto u petom kolu Lige prvaka i tako potvrdila prolazak grupne faze, a utakmica je bila veliki presedan za katalonsku momčad.

Xavi je od prve minute na travnjak poslao sljedećih 11 igrača: Peña - Koundé, Araújo, Martínez, Cancelo - De Jong, Gündoğan, Pedri - Raphinha, Lewandowski, João Félix. U momčadi nije bilo niti jednog Katalonca ni igrača poniklog u Barceloninoj školi nogometa La Masía.

Koliko je neobično da Barcelona u prvih 11 nema niti jednog Katalonca, pokazuje činjenica da se to zadnji put dogodilo 23. travnja 2002., kada je susret protiv Reala počela momčad u sastavu: Bonano - Reiziger, Abelardo, Frank de Boer, Motta - Rochemback, Cocu, Luis Enrique - Overmars, Kluivert, Saviola.

Što se tiče igranja bez polaznika La Masíje, to se dogodilo dva puta od 2002. godine - prvi put 6. travnja te godine kada je protiv Athletica iz Bilbaa igrala momčad slična onoj protiv Reala, uz to da su u njoj bili Christanval i Rivalda umjesto De Boera i Kluiverta, a drugi put 17. travnja 2018. kada je Barcelona igrala protiv Celte s ovom startnom momčadi: Ter Stegen - Semedo, Yerry Mina, Vermaelen, Digne - Gomes, Paulinho, Coutinho, Denis Suárez - Alcácer and Dembélé.

Linker
27. srpanj 2024 01:55