CHRISTOF STACHE Afp
PONUDA ZA VEČEROM

Barcelona ‘krade‘ Roberta Lewandowskog? Procurili detalji noćnog sastanka dvojice ključnih ljudi

Nije tajna da Barca u svojim redovima želi vidjeti poljskog napadača. Ali, neće pristati baš na sve.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2022. 08:40

Večera u Barceloni. Naoko, ništa spektakularno, ali... Kad se u obzir uzme da su za isti stol sjeli sportski direktor katalonskog nogometnog prvoligaša Mateu Alemany i agent jednog od najboljih napadača svijeta, Roberta Lewandowskog, onda priča dobiva potpuno drugačiji kontekst. Iako su se u nekim, i to dosta relevantnim medijima u tijeku srijede pojavile informacije da je Barcelona odustala od Lewandowskog, na večeru je stigao njegov agent Pini Zahavi, vjerojatno kako bi se raspravila mogućnost okončavanja njihove suradnje po pitanju transfera.

Španjolski novinar Gerard Romero otkriva da su se Alemany i Zahavi susreli kako bi se raspravili detalji odštete i ugovora što bi ga sjajni Poljak mogao dobiti na Camp Nou, ukoliko i zaista napusti Bayern ovoga ljeta. Doznaje se da bi Barcelona mogla ponuditi Bayernu iznos od 35 milijuna eura odštete, a Bavarci bi na to sasvim sigurno pristali. Ugovor Lewandowskog i Bayerna završit će u ljeto 2023. godine pa nadolazeći prijelazni rok vjerojatno predstavlja posljednji u kojem će Bayern moći nešto zaraditi na svom najboljem strijelcu.

Zahavi je na sastanku sa sportskim sektorom Barcelone istaknuo da bi za Lewandowskog volio isposlovati trogodišnji ugovor, što se Alemanyu baš i ne sviđa, budući da će Poljak u kolovozu napuniti 34 godine.

Nijemci su pak uvjereni da Lewandowski ostaje u klubu, a tamošnji list Bild objavio je da je sastanak Zahavija s Bayernovom upravom oko produljenja ugovora na rasporedu u nastavku tjedna.

Linker
25. travanj 2024 07:43