Photo by Pau Barrena/AFP
REZANJE U KLUBU

Barcelona masovno otpušta djelatnike, nije siguran ni visokopozicionirani hrvatski stručnjak?

Iako je na funkciji već tri godine i visoko kotira među zaposlenicima, navodno još nije siguran.
Piše: Slaven Alfirević/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. lipanj 2020. 11:25

Barcelonu čeka važan tjedan preslagivanja, naglašava El Mundo Deportivo i vijesti s nestrpljenjem očekuje i naš Goran Vučević, već tri godine visoko pozicioniran u skautskoj službi katalonskog diva, piše Slobodna Dalmacija.

Možda uskoro i ne bude konačne odluke, znate kako to ide, protegne se kroz cijeli lipanj, ali ovaj tjedan počinju rasprave unutar kluba o tome kako će Barcelona uskladiti iduću sezonu u kojoj bi trebala smanjiti proračun za ukupno 200 milijuna eura, a što je danak korona krizi i smanjenju ukupnih prihoda.

Hoće li u toj novoj skautskoj križaljci biti mjesta i za njega, pita se i Vučević koji je visoko pozicioniran pri prvoj momčadi i praktično je odradio ovu sezonu kao i ranije, sa svojim skautskim pregledima o kojima se ne govori javno.

Razlika je tek da umjesto da bude na finalu Lige prvaka u Istanbulu, odgleda završnu utakmicu i sezonu završi mirno te produži ugovor koji mu istječe 30. lipnja, korona je sve stavila pod upitnik, Barcelonu nagnala na promjenu razmišljanja i „čišćenje” u tehničkom pogonu.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Kako navodi Cadena SER Catalunya, sa sadašnjeg ukupnog stožera od 40 „nadglednika”, skaute bi srezali na 20 ili 25.

Svi prijedlozi skauta, pa tako i Vučevića deponirani su kod Erica Abidala koji je na vrhu stručne piramide kao sportski direktor i šef skauta. Posao je odrađen kao i svake godine, međutim u ovom trenutku to je manje bitno.

U Splitu je Vučević evo tri mjeseca, nije bilo utakmica da ih gleda uživo, pisali smo kako je posao završnih konzultacija i pregleda obavljao iz Splita kao da je u kancelariji Barcelone, kad već nije mogao dalje putovati svjetskim stadionima.

Vučević ne smije komentirati, mora izbjegavati izjave, a i sami vidimo da je u Splitu i – čeka.

Barcelona je inače u previranju godinu prije predsjedničkih izbora, a da su odnosi na Camp Nou bremeniti pisalo se već prigodom smjene trenera prve momčadi Valverdea, uzburkana je atmosfera unutar kluba, svatko vuče na svoju stranu, pa je neizvjesnost tim veća.

Likovi koji će krojiti kapu jesu gazda Josep Bartomeu, zatim vrlo važan, a malo spominjan Oscar Grau koji je financijski direktor nogometnog kluba i ključan čimbenik u odabiru proračuna za iduću godinu, te se spominje i Xavier Vilajoana, funkcioner u napredovanju koji se dosad bavio mladim pogonom i školom nogometa La Masia; zanimljivo je da je njegov otac Lluis bio generalni direktor Barcelone u doba poznatog predsjednika Nuneza koji je svojedobno Maradonu doveo u Barcelonu.

Nije siguran ni sportski direktor Eric Abidal, skauti izravno pod njim među kojima je Vučević u njegovu timu, onda Jose Mari Bakero koji je igračka legenda Barcelone i tehnički vodi sve oko Barcelone B, Brazilac Andre Cury koji je doveo Neymara s one strane Atlantika, pa Ramon Planes, Bojan Krkić senior...

Tri godine si siguran da radiš dobro, ali onda dođe momenat da kako pišu mediji da „Barcelona namjerava provesti rezanje u tehničkom sektoru i među skautima” pa nema druge nego iščekivati.

El Mundo Deportivo podgrijava prvi tjedan za odluke:

1. Ne zna se koje su mjere predviđene za pojedine sektore;

2. Koje se odluke kuhaju ne zna ni sportski direktor Abidal, sve je u početnoj fazi.

Podsjetimo, Goran Vučević je u Barceloni na funkciji skauta pri prvoj momčadi od 2017. godine.

Linker
24. travanj 2024 06:17