Ferran Torres

 FABRIZIO CARABELLI Nurphoto Via Afp
VELIKI TRANSFER

Barcelona nudi čak 50 milijuna eura za svoje najveće pojačanje sezone, ali ni to nije dovoljno?

Nominalna cijena je 70 milijuna eura s obzirom da mu ugovor vrijedi do 2025. godine
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. prosinac 2021. 20:17

Aktualno sedmo mjesto u Primeri daleko je ispod očekivanja i renomea Barcelone i novi trener Xavi Hernandez traži način kako popraviti stvari, te se barem dočepati četvrtog mjesta koje bi donijelo nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Kao glavni problem Xavi vidi nedostatak golgetera, te bi bilo ključno nekoga dovesti već u zimskom prijelaznom roku.

Iako Barcelona grca u financijskim problemima, te gotovo da i ne može računati na "kapitalca", nakon subotnje pobjede nad Elcheom u eteru se ipak pojavilo ime Ferrana Torresa iz Manchester Cityja. Taj 21-godišnji španjolski reprezentativac ove je sezone imao dosta problema s ozljedama, pa je odigrao tek četiri ligaške utakmice za City, a čini se da Josep Guardiola i inače ne računa previše na bivšeg napadača Valencije, kojeg je 2020. platio 28 milijuna eura.

Potiče to priču u Torresovom odlasku iz redova engleskog prvaka, a nominalna cijena je 70 milijuna eura s obzirom da mu ugovor vrijedi do 2025. Ipak, odličan poznavatelj prilika na tržištu nogometaša, Fabrizio Romano, objavio je na svom Twitter profilu kako bi City pristao i na 60 milijuna za odštetu, ali Barcelona nudi 50 u pregovorima koji su već započeli.

Hoće li se polazne točke dva kluba približiti ostaje vidjeti u narednim danima, ali očito da je stvar vrlo ozbiljna. Romano još dodaje da bi u slučaju neuspjeha u pregovorima, Barcelona rado dovela i Hakima Ziyecha iz Chelseaja, dok španjolska Marca potvrđuje priču o pregovorima oko Ferrana Torresa, ali i dodaje opciju oko interesa Katalonaca za iskusnog Urugvajca Edinsona Cavanija iz Manchester Uniteda.

Linker
24. travanj 2024 08:59