CRISTINA QUICLER Afp
SLAVLJE KATALONACA

Barcelona pobjedom u Sevilli osigurala Ligu prvaka! Betis vodio do same završnice, a onda se ukazao Alba

Sve najvažnije na Benito Villamarinu se dogodilo u posljednjih dvadesetak minuta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. svibanj 2022. 23:16

Barcelona je slavila u Sevilli, pobjeda protiv Betisa donijela je Xaviju Hernandezu i njegovim igračima plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Domaćin još nije otpao iz utrke za plasman među prva četiri, a može žaliti zbog boda kojeg je ispustio u posljednjim trenucima.

Sve najvažnije dogodilo se na Benito Villamarinu u posljednjih dvadesetak minuta.

Gosti su poveli u 76. minuti sretnim i spretnim pogotkom mladog Ansua Fatija koji je prihvatio loptu od Albe i s ruba kaznenog prostora uhvatio domaćeg vratara Neta na krivoj nozi. Samo tri minute kasnije stiglo je izjednačenje, nakon ubačaja Fekira ramenom je poentirao bivši Barcin stoper Marc Bartra.

Izgledalo je da će ovaj zanimljiv dvoboj završiti podjelom bodova, ali se u posljednjoj, četvrtoj minuti sudačke nadoknade ukazao Jordi alba koji je nakon Alvesovog centaršuta strašnim volejem spremio loptu pod gredu za konačnih 1:2 i veliko slavlje gostiju iz Katalonije.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Nogometaši Alavesa poraženi su s uvjerljivih 4-0 na gostovanju kod Celte u Vigu, čime su ostali na dnu ljestvice španjolske La Lige i najizgledniji su kandidati za preseljenje u drugoligaško društvo.

Iago Aspas (34, 66) je bio dvostruki strijelac za domaćine koje je već u 6. minuti u vodstvo doveo Galhardo, a za 3-0 je vlastitu mrežu pogodio Navarro (57) koji je sedam minuta poslije zaradio i crveni karton.

Alaves ima 28 bodova i zaostaje šest bodova za Granadom koja drži 17. poziciju, posljednju koja donosi ostanak u La Ligi, a do kraja sezone ostala su još tri kola.

Cadiz je domaćom pobjedom 3-0 protiv Elchea povećao svoje izglede za opstanak. No, sve do 80. minute bilo je 0-0. Tada je mrežu gostiju pogodio Negredo, a slijedili su pogoci Sobrina (83) i Lozana (90+3) za sedmu ovosezonsku pobjedu Cadiza koji je došao do 35 bodova i nalazi se na 16. poziciji.

Bez pogodaka završio je subotnji obračun Athletica i Valencije u 35. kolu španjolske La Lige odigran u Bilbau. Domaći su imali više prilika za postizanje pogotka, a posljednje dvije u sučevom dodatku, kad je gostujući vratar Mamardašvili prvo obranio udarac glavom sa desetak metara Inakija Williamsa te potom iz gotovo identične situacije minutu poslije, kad je Asier Villalibre pogodio gredu.

Athletic je sa 52 boda ostao na sedmom mjestu, a Valencia ima 44 boda i zadržala je 10. poziciju.

Igrači Granade napravili su veliki korak ka opstanku u elitnom razredu španjolskog nogometa svladavši kao gosti Mallorcu s uvjerljivih 6-2 (1-1).

Suarez je goste doveo u vodstvo već u 6. minuti, da bi u 28. minuti izjednačio Sevilla. Escudero je u 46. minuti ponovno doveo Granadu u vodstvo, a na 3-1 je povećao Puertas u 55. minuti. Raillo je u 58. minuti doveo Mallorcu opet na gol zaostatka, da bi uvjeljivu pobjedu gostima donijeli dvostruki strijelac Molina (69, 90) i nekadašnji igrač zagrebačke Lokomotive, albanski reprezentativac Myrto Uzuni (78).

Granada je sa 34 boda izašla iz zone ispadanja i zasjela na 16. poziciju. Dva boda iza momčadi iz Andaluzije nalaze se Mallorca i Cadiz, koji ima utakmicu manje. Najugroženiji u borbi za opstanak su Levante (29 bodova) i Alaves (28).

Španjolska - 35. kolo

Mallorca - Granada 2-6 (Sevilla 28, Raillo 58 / L. Suarez 6, Escudero 46, Puertas 55, Molina 69, 90, Uzuni 78)

Athletic - Valencia 0-0

Celta - Alaves 4-0 (Galhardo 6, I. Aspas 34, 66, Navarro 57-ag)

Cadiz - Elche 3-0 (Negredo 80, Sobrino 83, Lozano 90+3)

Betis - Barcelona 1-2 (Bartra 79 / Fati 76, Alba 90+4)

Linker
19. travanj 2024 13:56