Lionel Messi

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
NA POMOLU VELIKI POVRATAK

Barcelona potvrdila: U kontaktu smo s Messijem i želimo ga vratiti, ali postoji jedan ogroman problem

‘Napravit ćemo sve da ga dovedemo. To bi bio savršen kraj jedne vrlo sretne priče‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. travanj 2023. 07:23

Potpredsjednik Barcelone Rafa Yuste potvrdio je da je klub "u kontaktu" s predstavnicima Lionela Messija u nadi da će ga vratiti u klub. Messi je bio prisiljen napustiti Barcu u ljeti 2021. zbog financijskih problema kluba, te je potpisao je dvogodišnji ugovor s Paris Saint-Germainom.

Ugovor Argentinca s francuskim klubom istječe na kraju sezone i po svemu ga je spreman napustiti. Zna se da ga Miami mami u MLS, dok mu Saudijci nude što god poželi. Naravno, PSG mu je odavno stavio novi ugovor na stol. Barcelona je sada praktički i službeno stala "u ring" u pokušaju vrati Messija.

"Još sam ljut što nije mogao nastaviti ovdje", rekao je Yuste. "Lijepe priče trebaju imati sretan završetak, a među njima postoji uzajamna ljubav."

Postoji ljubav, ali postoji i problem. Barcelona mora smanjiti proračun za gotovo 200 milijuna eura kako bi mogla potpisivati ​nove ​igrače.

Klub je već pretrpio jedan veliki udarac na tom planu s La Ligom koja je Barcelonu spriječila da registrira Gavija, što znači da mladi dragulj već u lipnju može besplatno napustiti klub. Teško je i zamisliti kakav bi to bio udarac za klub. Yuste ipak vjeruje da će klub pronaći način da dovede svoje knjige u red i da će moći registrirati Messija.

"Imamo još dva mjeseca za naporan rad kako bismo predsjedniku La Lige Javieru Tebasu predstavili naš plan prihoda i održivosti. Ne volim govoriti o Leu jer je on igrač PSG-a, ali ako se ispune svi uvjeti, napravit ćemo sve da ga dovedemo. To bi bio savršen kraj jedne vrlo sretne priče."

Koliko je i realan? U ovom trenutku čini se neostvariv, ali vidjet ćemo...

Linker
20. travanj 2024 13:12