PAU BARRENA/AFP/PROFIMEDIA Pau Barrena/Afp/Profimedia
POD VELIKIM PRITISKOM

Barcelona prekrižila klupsku ikonu! Nakon 14 godina žele ga potjerati iz kluba, intervenirao i Xavi

Španjolski nogometni reprezentativac, 35-godišnji veteran, postao je višak u Barceloni
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2022. 08:37

Klub čije boje brani od 2008. godine želi se riješiti Gerarda Piquea i to ne skriva.

Razlog je vrlo jednostavan. Pique je jedan od najplaćenijih igrača u Barceloni, a ne želi pristati na smanjenje primanja. A u Barceloni svim silama se trude srezati troškove. Na generalnoj skupštini kluba prošle nedjelje jasno je poručeno da klub radi na eliminaciji niza ugovora koji jako opterećuju klupski budžet. Iako nitko nije imenovan, jasno je da se na tom popisu nalazi i Pique, tvrdi Marca.

Pokušala je Barcelona spustiti Piqueova primanja još prošle sezone, ali igrač je odbio a pravila LaLige štite Piquea. Intervenirao je i Barcelonin trener Xavi koji je na kraju prošle swezone razgovarao s Piqueom i rekao mu da je izgubio status startera i dav će se teško izboriti za minutažu. Ovaj je prihvatio izazov.

Na ljeto je Barcelona dovela stopere Koundea i Christensena, Pique je u poretku stopera pao još niže, na peto mjesto, a sljedeće ljeto želja im je dovesti stopera Athletic Bilbaa Iniga Martineza.

Aktualni ugovor Piquea za Barcelonu veže do ljeta 2024. godine, a u klubu su odlučni da ga se riješe čim prije.

U 14 godina provedenih u Barceloni Pique je, između ostaloga, osvojio osam naslova španjolskog prvaka, 7 naslova u Kupu kralja i tri Lige prvaka. Ali sada je označen kao višak. Inače, ove je sezone dosad Pique skupio 6 nastupa kombinirano u La Ligi i Ligi prvaka i pritom je na terenu proveo 436 minuta.

Linker
03. svibanj 2024 11:44