CRISTINA QUICLER Afp
DERBI LA LIGE

Barcelona protutnjala Sevillom, nova majstorija Lewandowskog, Rakitić kod 0:0 promašio veliki zicer!

U prvih 20 minuta Sevilla je potpuno izdominirala Barcelonu. U idućih 15-ak je izgubila utakmicu...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. rujan 2022. 23:07

U derbiju kola u Španjolskoj Sevilla je bila domaćin Barceloni, koja je lakoćom dobila utakmicu (3:0). Već u petoj minuti Ivan Rakitić imao je odličnu priliku. Isco ga je vrhunskom loptom izbacio ravno pred Ter Stegena, Rakitić ga je probao prebaciti, ali je njemački golman to sjajno obranio. U 18. minuti Sevillin centarfor En Nesyri promašio je možda još bolju šansu.

U prvih 20 minuta Sevilla je potpuno izdominirala Barcelonu. Da bi već u 21. gosti vodili. Brza kontre, Dembele je povukao loptu, dodao Lewandowskom koji je prebacio golmana, domaći su loptu nakratko izbili s gol crte, ali je Raphinha glavom samo potvrdio gol za 1:0.

U 36. minuti utakmica je bila praktički riješena. Koundé je odlično proigrao Lewandowskog koji je majstorski primio loptu na prsa, te iz okreta, s ruba kaznenog prostora, neobranjivo zabio za 2:0. Poljak je već na pet golova u sezoni. Barca je do poluvremena mogla zabiti još dva gola. Dembele je bio nezadrživ, ali je i promašio čisti zicer.

U 50. minuti Garcia je glavom zabio, a Koundé glavom asistirao za 3:0. Koundé je ovog ljeta u Barcelonu stigao baš iz Seville. Riječ je o stoperu koji zasad igra desnog beka. I igra jako dobro.

Sevilla je pak u velikoj krizi. U četiri kola uzela je samo jedan bod. A Barca se očekivano diže iz utakmice u utakmicu.

Linker
20. travanj 2024 10:42