JOSEP LAGO Afp
TRAŽE JEFTINA RJEŠENJA

Barcelona se sprema za veliku ofenzivu, dovode hrpu besplatnih pojačanja, a na popisu je i zvijezda Reala

Prometno će biti u redovima katalonskog diva koji je bacio oko na brojna pojačanja
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. prosinac 2022. 11:44

Kada ste u problemu s novcem, bilo da ga imate malo, nemate uopće ili opterećeni novčanim dubiozama, onda se valja držati parafraze slogana jedne poznate domaće tvrtke, proizvođača alkoholnih pića - "Kupuj malo, kupuj dobro". Makar, u slučaju Barcelone je to i još ponešto drukčije. Oni se drže slogana "Kupuj puno, a ne plati ništa". Ako je moguće. Stoga na Camp Nou u biti "ciljaju" na igrače koje bi mogli dobiti besplatno ili za sitan novac, budući da im ugovori u sadašnjim sredinama uskoro završavaju.

El Mundo Deportivo, utjecajni, a poslovično kada je o Barceloni riječ dobro obaviješteni katalonski sportski dnevnik (iako je nerijetko drugi i puno manji sportski dnevnik iz grada Barcelone po ovom pitanju još bolji, "Sport"), donosi popis igrača koji teško da su baš "iscuclali" iz malog prsta. Očito se o njima ponešto priča, šuška po klupskih hodnicima malo u posljednje vrijeme škaključajućeg diva, FC Barcelone. Dakle, trener Xavi Hernandez i uprava kluba pogledavaju u smjeru sljedećih igrača.

Youssouf Moukoko (18), napadač iz dortmundske Borussije koje je ove sezone već postigao za svoj klub 6 golova i 4 asista, pa dobio i poziv njemačke vrste za SP u Kataru. U redu, nisu se Nijemci ondje dugo zadržali i Moukoko nije baš slobodan, ali nije (još) ni preskup.

Ilkay Gündogan (32), veznjak Manchester Cityja kojem ugovor istječe koncem lipnja sljedeće godine. Ako ga neće trebati Pep Guardiola, a on sigurno neće raditi probleme svojem matičnom klubu...

Inigo Martinez (31), obrambeni igrač, ponosni Bask iz Athletic Bilbaa bio je već na meti Barcelone prije koju godinu. Tada nije dospio u grad podno Montjuica, ali sada kako nema više Gerarda Piquea... Možda.

Milan Škrinjar (27), Slovak iz Intera, ali ne bratislavskog nego onog "pravog", milanskog. Još jedno potencijalno pojačanje zadnjeg reda, a ugovor mu s Talijanima istječe za pola godine. Samo... navodno ga zovu i iz PSG-a. S tim se novcem Barcelona ne može mjeriti.

N‘Golo Kante (31), zanimljivi francuski veznjak kojem također istječe ugovor u lipnju, a u biti je slobodan za pregovore za tri tjedna. S okončanjem ove kalendarske godine. Nema ga u Kataru zbog ozljeda tetiva u koljenu. To valja vidjeti koliko je teško ili ozbiljno.

Marco Asensio (26), veznjak iz Real Madrida bi već bio "kapitalac". Real nikako da sjedne s njima razgovarati o novom ugovoru, ali teško da bi ga Florentino Perez olako pustio u najljućeg suparnika.

Marcus Rashford (25), englesko reprezentativno krilo Manchester Uniteda bliže je odlasku nego ostanku na Old Traffordu s kojim ga ugovor veže još pola godine, no i tu postoji jedno "ali". Francuski prvak PSG je odavno "bacio oko" na ovog tamnoputog brzanca.

Sve ovako posloženo ili navedeno, u ovom trenutku više nalikuje popisu božićnih želja Katalonaca jer, sve da se s nekim od ovih igrača i dogovori besplatan dolazak odnosno bez odštete, oni ipak i dalje zahtijevaju i neku odgovarajuću plaću. Ili kako je to zgodno rekao sportski direktor Barcelone, sin velikog oca, Jordi Cruyff - "Snovi su besplatni, ali nogometaši nisu".

Linker
07. svibanj 2024 03:23